I denne weekend løber et spændende haveprojekt af stablen. Det er Malmø Garden Show, der åbner dørene for publikum fra 1. til 3. juni og inviterer dig til at se syv showhaver samt fem bud på anderledes altanhaver. Vi viser dig her et lille ‘sneak peek’.


TEKST & FOTO: REDAKTIONEN

I går var vi tre piger på redaktionen med en gruppe danske og svenske instagrammere på tur og fik et godt kig ind i de kreative showhaver på Malmø Garden Show, som foregår netop i disse dage. Alle haverne er kreeret af svenske havefolk undtagen én have, som er skabt af vores danske Mads Boserup fra TagTomat. Mads kommer som gæsteskribent her på HAVEFOLKET resten af året, hvilket du kan læse mere om her på sitet inden længe.

Mads fortalte om sin tilgang til den grønne verden og vil med sin showhave gerne inspirere til en legesyg måde at bruge haverummet på. En tilgang, der muligvis vil være en øjenåbner for de yngre generationer. Hvorfor ikke bruge haverummet til at lege med træ, vand og planter og få noget andet ud af gå derude og hygge sig. Skabe noget!

Mads og hans medarbejdere i TagTomat skaber urbane haver primært i København, og de har vildt mange gode ideer til at komme ud og lege – sammen!

I det hele taget var det at bruge haven til at være i og gøre noget sammen i et gennemgående tema for showhaverne.

Nogle satsede på afslapningsområder med bål, sækkestole og hængekøje.

 

 

Andre gav et forslag til at trække kontoret ud i uderummet. Med et glimt i øjet.

 

En anden showhave satser på rolige omgivelser. Et vandspejl midt i en grøn have, der indbyder til reflektion.

 

En tredie have har ligeledes vand, men her i bevægelse med springvand, der bryder roen i haven og indbyder til fest i farverige omgivelser.

Et andet haveanlæg viste super funktionelle og samtidigt æstetiske løsninger med udekøkken, vildmarksbad og udebruser. Alle elementer, der vinder mere og mere frem i de nordiske haver.

 

 

Associationer til skov var til stede i en stor del af haverne.

 

 

Fælles for haverne er de meget sammenblandede plantekombinationer, der minder om den vilde natur og sætter reglerne fri. Gerne iblandet spiselige elementer – som herunder fx purløg.

Tager du til Malmø, må du heller ikke snyde dig selv for de fem projekter fra studerende. De er placeret modsat showhaverne i den anden side af den store markedsplads.


Og så var der jo også lige det der med markedspladsen. Nu var alle boder endnu ikke sat op til vores forpremiere, men mange var, og der var massevis af skønne svenske fristelser!

Vi vil varmt anbefale, at du tager en hyggelig tur til Malmø og ser de fine showhaver. Du kan læse mere om de enkelte showhaver lige her. Kombiner gerne turen med et besøg i den hosliggende slotspark, som er ualmindelig fin og også rummer en del spændende koncepthaver.
Til Malmø Garden Show er der gratis adgang for alle.

HVOR
Malmø Garden Show
Malmø Slotspark
HVORNÅR
1.-3. juni 2018