Det er sol og sommer. Havernes køkkenhaver bugner og man kan købe de lækreste grøntsager på markeder eller i den nærmeste gårdbutik – ja, eller i de fleste supermarkeder kan man på denne tid af året også glæde sig over lækkert grønt.


HAVEFOLKET
Og vi gider ikke stå i køkkenet og lave simremad, når det er sommer. Vi vil meget hellere grille på terrassen eller i hvert fald kunne indtage vores måltider her, så meget som den danske sommer tillader. Det må gerne være let og hurtigt at lave og også gerne let og hurtigt at rydde op efter. Hvis vi så også kan bruge de krydderurter, vi har i haven, og de grønsager, vi selv har dyrket og nærmest lige hevet op af jorden eller klippet ned i drivhuset, så er det næsten så perfekt, som det kan blive. Og som altid er det fint, hvis børnene kan være med.Når vi har de friske råvarer til rådighed, så skal de da bruges, og der er nok ikke mange spiseborde, hvor der ikke kommer en skål salat på bordet her i sommertiden. Selv i hjem, hvor man ellers ikke spiser “kaninfoder”, spises der salat med stort velbehag. Det er bare noget, der hører med, når det er sommer!

Vi giver dig her nogle links til den lette sommermad. Gode, fyldige salater, som er et måltid i sig selv, og som næsten kan varieres i det uendelige. Nem fingermad, som sparer på opvasken, men som ikke mindst er velegnet til at indtage udenfor, hvor det ikke gør så meget, hvis der ryger noget på gulvet. Og skulle der sidde en enkelt eller to, som bare ikke køber den der med, at der kun skal serveres salat til aftensmaden, så kommer der også lige en opskrift på (måske) verden bedste pizzabund, hvor det grønne har sneget sig ind som fyld. Velbekomme!

BLAND-SELV-TORTILLASKÅLE
En typisk fredag aften hjemme hos os: Begge børn hænger ind over bordet og dypper varme tortillachips (og fingre og ærmer) i forskellige skåle. For Luise og mig handler denne ret mest om at nyde den mexicanskinspirerede tortillaret, men for ungerne er det en herlig undskyldning for at få lov at spise med fingrene.
Få opskriften her >>

 

HOLMS MAD & HELLES TØSESALAT
I dag byder vi på endnu en opskrift fra ‘Holms mad’. Du får her en lækker grøn salat med årstidens pærer, bønner og tomater. En nem og hurtig ret, der smager.
Få opskriften her >>

GKS GRØNTSAGSBOWLS
Her kommer opskrifterne på de grøntsagsbowls, vi har delt på de sociale medier i årenes løb. Der er selvfølgelig et utal af muligheder, når det gælder indholdet, men vi forsøger faktisk at vælge forskellige typer af ingredienser – en god proteinkilde eller korn, sunde fedtstoffer, ovnbagte grøntsager, rå grøntsager og frugter, bladgrønt, dyppesauce og sprød pynt – så måltiderne bliver både lækre og varierede.

gastro, salater

SOL, SOMMER OG MASSER AF SALAT
Det bugner med salater i køkkenhaverne lige nu. Vi viser her en idé til en simpel salat med lidt lækkert tilbehør i forening med lidt skønt service.
Få tip til lækkert salatgrej lige her >>

GORM OG HOLMS SPECIAL
I dag får du en opskrift fra Claus Holms køkken. Læs med, når Claus og Gorm laver pizzaer, så det smager, så fuglene synger.
Få opskriften >>