I Kristinas have spejles den omgivende natur, som fint komplementeres i julen af krukkearrangementer med mos og hvidblomstrende planter. I haven bor der helt sikkert også en frøprins. Kom med ind og mød ham.


INTRO: HAVEFOLKET, TEKST & FOTO: KRISTINA DARTH, @KRISTINADARTH
Hos mig er julen mest i grønne toner med hvide indslag. Jeg elsker at skabe små stilleben både ude og inde.
Da jeg bor tæt ved naturen, afspejler min have omgivelserne. Her er ikke så ryddeligt.

Bladbunker får gerne lov at ligge i hjørnerne, og stauder får lov at stå med deres frøstande.

Jeg nyder også alt det stedsegrønne i haven, noget som er ekstra vigtigt i vores snefattige dele af Sverige.

Juleroser og hyacinter er et must hos mig, og inden kulden slår rigtigt til, nyder jeg også minicyklamen udenfor. Tænk, så udholdende den lille blomst er.

Jeg plejer også at samle nogle små grantræer, som jeg planter i forskellige krukker. En del tager jeg ind og sætter i glas, og straks er der julestemning.

Jeg er også barnligt forelsket i frøer af alle slags, de ses overalt i haven. Jeg synes, det er spændende, når der dukker små detaljer op i haven, og at alt ikke er forudsigeligt. Mos bruger jeg også i min vinterhave, specielt pudemos føles lidt ekstra luksuriøst at dekorere med. Særligt smukt bliver det, når det pudres med et tyndt lag af sne.

I år har jeg købt mig en ny adventsstjerne til køkkenet. Jeg forelskede mig straks, da jeg fandt denne her, som ligner en dahlia ‘Café au Lait’!

Jeg ønsker jer alle en rigtig skøn og grøn jul med et blødt dække over alt det grønne.

/ Kristina

Du kan se meget mere fra Kristinas have på instagramprofilen @kristinadarth.