Anna-Karins drivhus er et stort aktiv for hendes have året rundt. Om vinteren er det en oplyst og opvarmet samlingsplads for vinterens selskabelighed. Kom med ind i et haverum skabt til vinterhygge.


TEKST & FOTO: ANNA-KARIN FLORÉN STRÖM, @CURRENTGARDEN

Vores drivhus er virkelig havens smykke gennem alle årstider. Drivhuset var en gave til mig, da jeg fyldte 40 år. Jeg havde længe ønsket mig et drivhus i vintagestil af fine gamle vinduer og døre. Det tog et godt stykke tid, før vi fik fat i et par døre, som passede til vinduerne. Vi ledte i over et år, og til sidst fik vi fat i et par fine gamle fløjdøre fra samme fyr, som vi købte vinduerne af året før. Wow, hvor heldigt!

Om sommeren trives pelargonier perfekt i drivhuset, men om vinteren opbevarer vi her mest krukkeplanter, som tåler lidt kulde. Men først og fremmest er det et sted, vi går hen, når vi vil slappe af og tage det stille og roligt. Det er en skøn følelse at være der. Det er næsten som at være væk hjemmefra. Atmosfæren er afslappet på en helt magisk måde.

 

 

Om vinteren dekorerer vi drivhuset med materiale fra naturen som mos, kogler, granris og lærkegrene. Alt smukt, som kan tåle kulde. Så længe vi kan, så har vi hyacinter og amaryllis der, men når det bliver koldt, må de flyttes ind. Vi bruger gamle zinkbøtter og kobberkar til at plante i, og de passer også meget godt til de gamle vinduer og dørene. For at forstærke den skønne stemning overøser vi drivhuset med lysestager og lygter sammen med en masse funklende lyskæder. Det giver et herligt lys, når det er allemørkest hos os. Det gælder om at skabe lys i mørket!

 

Favoritplanter er multiflorahyacinterne, som blomstrer så fantastisk smukt og gerne i en kobbergryde. Der sættes hyacinter i og byttes ud så længe, det kan lade sig gøre. De er på en måde overgangen mellem vinter og forår.

 

Et par gange hver vinter varmer vi drivhuset grundigt op og holder middag med slægt og venner. Vi forer stole og sofa med varme fåreskind, og så har vi en lille kamin, som varmer os. Disse lejligheder er efterhånden blevet nogle af årets mest påskønnede begivenheder.

 

 

Nu ser vi frem til en skøn vinter med mange hyggelige stunder, og snart, snart er det tid til en ny havesæson. Allerede om en måned er det tid til at så nye frø og vække pelargonierne til live.

 

Du kan se meget mere fra Anna-Karins have på instagramprofilen @currentgarden