tirsdag den 13. november 2012

GRØNNE SAFTER

BØGER

Friskpressede safter er sunde og et godt alternativ til at få ekstra grøntsager indenbords – også i børnene. Vi har kigget nærmere på bogen ”Safter”.

TEKST: LONE
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGET


For dig, der har lyst til at eksperimentere ud i saftuniverset, er den nye bog ”Safter” fra Søren Ejlersen og Umahro Cadogan en gave, du skal unde dig selv.  Søren og Umahro har formået at samle en bog om safter, shots, greenies, smoothies og varme drikke, der ganske enkelt gør mange andre ellers rigtig gode bøger om emnet helt overflødige.

Med bogen ”Safter” i hånden bliver du guidet i at lave alverdens kombinationer fra de helt lette juicer til de fiberrige greenies. For frugt i juicer og smoothies kan resultere i et alt for højt indtag af frugtsukker, så Søren og Umahro slår et slag for at udvide repertoiret med masser af grøntsager – gerne kombineret med lidt frugt for sødme.

Indledningsvis giver forfatterne en introduktion til hele universet med de tilhørende sundhedsmæssige fordele, og så er det ellers bare at komme i gang med at teste nogle af de mange, skønne opskrifter. Sidst i bogen gennemgås de mange positive effekter, som ingredienserne har på din krop – herunder hvad de gør for din hjerne, dit hjerte/kredsløb, dine knogler og led, for forbrændingen, mod forkølelse osv. Her har du ”den kloge kone” med input til, hvad du kan indtage hvornår og hvorfor, hvis du bevidst vil hjælpe din krop lidt bedre på vej. Og det er denne del af bogen der differentierer denne bog fra mange andre på markedet. Her sættes du i stand til selv at tage vare på din krop og gøre noget godt for den - ikke bare i blinde, men med lidt baggrund og indsigt.

"...hvis du allerede er i gang, er der rigeligt af dybdegående viden og udfordrende opskrifter, så du inspireres og motiveres til at holde saftgejsten oppe"

Det anbefalelsesværdige ved Søren og Umahros bog er bl.a., at de gør deres læsere i stand til forholdsvis hurtigt selv at lege videre med de mange muligheder, der er i saftuniverset - fra de første lette juicer til de mere avancerede shots eller greenies der udfordrer smagsløgene. 

Teknikken er simpel, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang. (Det skulle da lige være opvasken!). Og som forfatterne skriver i forordet, er bogen også til den garvede: "...hvis du allerede er i gang, er der rigeligt af dybdegående viden og udfordrende opskrifter, så du inspireres og motiveres til at holde saftgejsten oppe".

Med hensyn til udstyr skal du for at kunne brygge safter have fat i en juicemaskine (få tips hertil på Årstidernes madbio.com før du køber), men der er også mange andre lækre opskrifter i bogen, som du kan lave ved brug af en blender, så det kunne måske være en start. Samtidig har du den fordel, at du ved greenies og shots får en masse plantefibre, som din krop vil elske dig for.

Vil du gerne testprøve et par opskrifter på din juicer, før du løber ud og køber bogen, kan du med fordel google Søren Ejlersen og følge et par af hans videoer på YouTube. Her får du de indledende tips omkring brug af grøntsager, frugter, smagsgivere som peberrod/ingefær/chili og citron der syrner. Synes du om Søren Ejlersen facon og lette tilgang til saftuniverset, vil du helt sikkert elske bogen ”Safter”, der i tillæg er grafisk lækker med masser af inspirerende billeder, skøn grafik og letforståelige beskrivelser.

Bogen har den bedste anbefaling med herfra! Vi juicer videre, og hvis interessen er der, vil vi med tiden udgive nogle opskrifter på juice, greenies, smoothies mv. her i HAVEFOLKET for inspiration til, hvordan du kan komme i gang med at drikke din køkkenhave.Titel: Safter
Forfatter: Søren Ejlersen og Umahro Cadogan
Udgivelsesår: 2012 
Sprog: Dansk
Forlag: People's Press

1 kommentar:

ANNONCE