mandag den 25. marts 2013

VIS MIG DIN DAMETASKE

TEMA: KLAR, PARAT, START

Det er ikke småting, der kan være i en dametaske, siger man. Mon det også gælder mænd? 
Og mon det gælder "havedametasker"? Vi tager et tjek. 

TEKST & FOTO: MARIANNE LONE


Uanset køn har du sikkert nogle ting, der bare er "must haves"på din tur rundt i haven. Her er min (vores), må vi så også høre, hvad der er i din?

Marianne: Jeg har en kurv, hvor jeg forsøger at samle de ting jeg skal bruge. Der ligger for det meste min mobil, en flaske vand, rosensaks, havehandsker, saks, graveske, en rulle snor og mine nøgler. Nogle gange et æble eller en lille pakke rosiner, mit kamera, opbindingsklips, frøposer, tusch, planteskilte, graveske, lugejern - afhængigt af hvad jeg er i gang med. Det ligner nok de flestes - når det kommer til stykket. Men måske har du noget, der bare ikke kan undværes i din spand/kurv/taske?

Billedet viser min kurv i "udgangsposition" - sådan á la klar, parat, start. Efter en halv time ligger tingene så oftest alle mulige steder i haven, i drivhuset, på borde eller i skure og det er mig en stadig udfordring at huske at få tingene samlet ind og taget med mig rundt. Så jeg har kortvarigt overvejet at have en snor i tingene, ligesom med saksen i køkkenet, der på en eller anden måde altid ender andre steder end der, hvor man leder efter den.

Nej spøg til side! En ting der altid ligger i min kurv er en plastikpose. Den er til at sidde på, for jeg får så tit brug for lige at sætte mig ned. Puste ud, tænke mig om. Være. Tage bestik af situationen. Reflektere. Falde i staver. Og jeg er så træt af at mærke den der sivende, fugtige fornemmelse fra underlaget og op gennem buksestoffet i bagdelen. Derfor!

Lone: Ha ha! Min "dametaske" er ret usexet og består af en murerspand, som jeg tager med rundt. I den ligger:


Burgon & Ball - lille skovl (to størrelser) + håndgreb.
Ørnenæb
Felcosaks og grensaks
Cirkelhakkejern
Handsker
Håndkultivator fra Fiskars
Zinkskilte
Snor til opbinding (i den grønne dåse)
Hvad er den "hemmelige ingrediens" i din "havedametaske"?16 kommentarer:

 1. Jeg prøver at have det meste i lommerne med det resultat, at der altid er hul i lommerne i min havejakke på grund af saksen, og bukserne er jeg ved at tabe :)for de er også fyldt med altverdens sager.
  Når jeg skal bruge rigtig meget, har jeg min havebør eller min havevogn. Den bliver ofte efterladt et eller andet sted i haven, så jeg alligevel skal rende efter den.
  Mit allerbedste redskab er min lille havegaffel, den har jeg kun smidt en væk to gange, i øjeblikket har jeg ingen :( Den var ellers rigtig god, den første, der blev væk kan jeg ikke huske, hvor jeg har købt. Den anden har jeg købt i Netto, så jeg håber stadig på, at de snart får en på tilbud igen. Så må jeg passe bedre på den denne gang.
  Min havevogn er nok den, der minder mest om en dametaske, der er i hvert fald meget rod i den.
  Hilsener til jer
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja jeg kan slet ikke undvære min lille "lugekone" fra Sneboer. Den er bare helt fantastisk.
  Hilsen
  Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Se der fik jeg lige udvidet min horisont en smule, for den kendte jeg ikke. Jeg har lige googlet lidt og det ligner et mini håndhakkejern kan jeg se. Den må lige overvejes efter din varme anbefaling.

   Slet
 3. Min havetaske er mine rummelige lommer på havejakken (en jagtjakke købt i Netto for et par år siden). Der er altid havehandsker, snor, almindelig saks, beskærersaks, mobil, planteskilte, tusch og plastikposer. Jeg bruger også jakken til en tur i skoven, og så er det godt at have poser med ;-)
  Planteskeer og større redskaber har jeg stående i depoter rundt i haven.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 4. Min havetaske minder nok meget om den første, det er nemlig også en kurv. De vigtigste redskaber i den er mit mælkebøttejern, to planteskeer, en lille kultivator og 2 knæpuder, da mine knæ ikke kan klare når jeg kravler for meget rund. Et par gøre havetaske lidt snor og en saks.samt en Rosensaks.
  Sammen med kurven har jeg altid en plast balje til ukrudt.
  Som regel går der ikke længe så ligger det rundt om mig og jeg kan ikke finde halvdelen.

  Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
 5. Nøj... hvor er i tjekkede - jeg er slet ikke nået til dametaskestadiet endnu!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Min havetaske ligner Lones en del, dog med et lidt forskel i indholdet og Felcosaksen har jeg i baglommen. Jeg har samling på tingene når jeg begiver mig de 5m ud til det runde staudebed, men efter få minutter rammer Bamse-genet mig og alt ligger spredt ud over hele haven - dumpet lige ned hvor jeg stod. Når dagens dont er overstået render jeg så rundt i tusmørket og leder efter grejet. Spanden er forlængst brugt til ukrudt.....
  Og hahaha nu ser jeg lige at Linda Irving har det på samme måde:-)

  SvarSlet
 7. Jeg må vist tilslutte mig lidt af det hele... Også på havetadkeområdet er mine gardengirldrømme trådt i karakter. En nydelig og rummelig fletkurv som jeg bærer hængende på armen...!! NEEEJ! Sådan er det ikke! Fletkurven er god nok, men indholdet er alt i håndredskaber. Flere eksemplarer af samme slags, da sakse og skovle har en tendens til at krybe i skjul under diverse blade. Det der så er tilbage i kurven, bliver hen over sommeren viklet ind i det opbindingstråd, som på forunderlig vis bliver mere og mere levende nede i kurven. Ufattelig hvor mange meter grøn tråd der kan vikles ud af håndredskaber, endda uden at det er lykkedes at finde en ende på det.

  Til gengæld er jeg imponeret over at Marianne også bærer rundt på rosinpakker og vandflasker... da min have er ca 1 1/2 x 1 1/2 meter, har jeg endnu ikke fundet det nødvendigt med medbragte depoter, men måske jeg skulle prøve for hyggens skyld!

  Til sidst vil jeg lige nævne at min iPod med en god lydkrimi er uundværlig, når der virkelig skal arbejdes igennem og jeg er alene i haven, skal så bare passe på at høretelefoner ikke også bliver rodet sammen med bindetråd... ;o)

  Havetaskehilsner fra fru friis

  SvarSlet
 8. JA," have-DAME-tasker" er jo for begge køn. Når de kaldes "dame-" er det jo fordi det er dem, der er ALT for små og som alligevel rummre det mest utrolige. :)

  JA, jeg glemte da også at fortælle om - høretelefonerne til mobilen, så jeg kan høre lydbøger mens jeg potter og prikler. Men er jo også HELT ude af træning.

  Opbindingstråden tror jeg også ryger ud af kurven igen og hen på et dekorativt bord eller noget. Og så vil jeg have sådan én som Lones i en dåse til kurven.

  Rosiner og vand? JAmen .... det er jo heller ikke fordi min have er stor (men større end 1 ½ x 1½ m) ;;) men mit blodsukker falder ofte hurtigt, så jeg må altid lige have lidt til alle mine pauser.- I ved, når jeg sidder på min plastikpose med tørre balder.

  I øvrigt: Jeg har jo helt glemt at skrive, at jeg ikke blot har én kurv (den "dekorative" på fotoet, men et utal af spande og bede, hvor jeg også "opbevarer" tingene.

  SvarSlet
 9. Jeg har typisk en beskærersaks i lommen på min fleecejakke, ellers ligger det meste i en spand som så står i trillebøren. Har overvejet noget mere smart, men er ikke noger dertil endnu.....
  Det sker jævnligt at de små redskaber bliver glemt et sted derude, men som regel bliver de fundet igen :-)

  SvarSlet
 10. Jeg har tre-fire kurve på min havehylde i skuret, og den ene er til håndredskaber. Denne tager jeg med ud i haven når jeg arbejder. Den anden er til plantepinde, tråd, planteskilte og des lige og den tredje og fjerde er til dimser! Det er utroligt hvor meget man bliver fristet til at købe når man lige falder over noget. Meget af det bliver brugt, meenn der er også ind imellem ting som bare ligger i årevis i kurven. Desværre er det redskab jeg står og skal bruge her-og-nu altid væk. Lige nu er det min potmaker jeg har anskaffet sidste år pist forsvundet. Øv.

  SvarSlet
 11. *SMILER*.....jeg har MEGET rummelige lommer i min noget så slidte termojakke....ikke noget med lyserøderoser der - selv om drømmen om stråhat og lidt mere elegant påklædning er til stede:0)

  Har altid min saks og mine havehandsker med mig....alt det andet finder jeg til at starte med i min lilla spand....kort efter kan det findes spredt ud over hele matriklen der hvor jeg nu lige har været i gang.......så er kunsten bare lige at huske hvor jeg gjorde af det ;0)

  SvarSlet
 12. Min tro følgesvend er en gammel havetaske fra Silvan - hvor bunden er ca 30x15cm. Den har 8 udvendige lommer, hvilket kan fremme ordenen en smule. Den er dog ved at være for lille til alt det jeg gerne vil have med rundt. Så jeg kunne godt drømme om den ultimative havekurv med indvendigt foer med rigtig mange lommer hele vejen rundt og et par rumdelere og ca. dobbelt så stor som min lille havetaske.
  Jeg spreder også mine redskaber over haven og har sat rød eller gul tape på dem for bedre at kunne finde dem igen(det er ikke så pænt, men det virker efter hensigten).
  Mit nyeste yndlingsredskab er min hånd-cirkelhakke.

  SvarSlet
 13. Min have er ikke så stor, men alligevel foregår der en masse "løben" frem og tilbage efter ting, jeg ikke lige troede jeg fik brug for, for jeg var jo egentlig bare lige ude og kikke til "afgrøderne".... så jeg har oprettet små depoter rundt om i haven, hvor der er en lille spand (der er altid lige lidt ukrudt der skal med) - og en graveske til at flytte noget eller gennedgrave løg der utilsigtet fulgte med op, og en gammel bordkniv til at grave mælkebøtter og tidsler op med.
  Men en egentlig "dametaske" er jeg ikke nået til endnu :) uh, der er meget at lære :)

  SvarSlet
 14. Jeg dur ikke til have taske/kurv eller andet med. I lommerne har jeg planteskilte og en tusch og små stykker tråd til opbinding.
  Jeg burde egentlig være åleslank, så mange gange som jeg render frem og tilbage til skuret for at hente et-eller-andet :p

  En ting, som jeg aldrig vil skulle have med i haven er høretelefoner. Jeg lytter nemlig altid til samme kanal: fuglekanalen. Og stor er min frustration hver søndag, når min flinke nabo vasker alle husstandens køretøjer med enten musik eller sport kørende meget højt.

  SvarSlet
 15. Se min "Dametaske" her:
  http://tonybulow.blogspot.dk/2013/03/havekassen.html

  SvarSlet

ANNONCE