mandag den 22. april 2013

RØD-GUL-GRØN

Haven i farver
TEMA: HAVEN I FARVER

Efter så mange år med fokus på tone-i-tone bede er de kontrastfyldte bede igen inde i varmen. Og har du ikke et allerede, må du ikke snyde dig selv for dette farveparadis. 

TEKST & FOTO: LONE

På haverejser til England kan du slet ikke komme udenom de her - de farvestrålende bede. Og her er det slet ikke nyheder. Sådan har de set ud siden havens etablering. Vi kigger i dag nærmere på nogle af planterne i de farvestrålende bede i "The Cottage Garden" ved Sissinghurst Castle.

Haven i farver

På fotoet herunder er der et lækkert udvalg af de gule og orange. Øverst skønhedsøje, lærkespore og gyldenlak, Erysimum 'Apricot Twist'. Nederst er det løvehale, vortemælk Euphorbia polychroma 'Major' og kongelys.

Haven i farver

Haven i farver

Raketblomsten i baggrunden med begyndende orange aftegninger er Kniphofia 'David'. Midt i det hele en solsikke som selvfølgelig må være et "must" i en have som denne.

Haven i farver

I en have med røde og gule nuancer er en tilførsel af lethed særlig vigtig til at ophæve de lidt tunge farver. Se her skønhedsøje, Coreopsis verticillata, der står på spring til blomstring.

Haven i farver

Forrest den røde floribunda rose 'Dusky maiden'.

Haven i farver
Bemærk også raketblomsten Kniphofia 'Brimstone' med en lækker gul nuance.

Haven i farver


Haven i farver
Haven i farver
MERE INSPIRATION
Har du fået lyst til at anlægge bede i disse farver, giver vi dig her lige lidt mere inspiration til bedene i de gule, røde og grønne nuancer.


5 kommentarer:

 1. Og her har jeg været flere år om at lære at udsalgsgul ikke er særligt pænt.

  Glædelig forår og tak for en særdeles brugbar blog.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ved du hvad. I de helt rette omgivelser er nettogult jo også smukt! Det er utroligt planterne gør for hinanden, når de sammensættes med omtanke. Men... ja, noget af det smukkeste, smukkeste er da også solsikkemarkerne, når alle de skønne hovedet står drejet mod solen. Og det er vel også nettogult :-)

   Dejligt du læser med!

   Slet
 2. Sammensætningen er hele hemmeligheden og så en vis portion mod indimellem. Men der er vel ingen grund til ikke at hoppe ud i det :)

  SvarSlet
 3. Det ser godt ud og jeg er blevet enig med mig selv om at det er fordi rødt ikke dominerer for meget i alt det gule, meeeen jeg er vidst ikke klar til at springe ud i trafiklyset endnu:)

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er enormt smukt og kan kun ærgre mig over at vi ikke kan presse flere m2 ud af vores grund. Nogle af dem bor her dog allerede ;)

  SvarSlet

ANNONCE