torsdag den 5. december 2013

HVID JUL MED TING FRA NATUREN

DEKORATION

Naturen er et hit - kan det blive bedre? Næppe! De seneste år har der oven i købet været hvid jul! Men når vi bor i Danmark, aner vi ikke om den bliver hvid igen - eller og der er tale om den "grønne jul". Derfor vil vi i HAVEFOLKET gerne være med til at sikre, at det bliver hvid jul hos dig. På den naturlige måde. 

TEKST & FOTO. MARIANNE
Når du skal til at pynte op i dit hjem, er det en god idé at finde alle de remedier frem, du gerne vil anvende til pynten. Jo flere ting du finder rundt omkring i skabe og skure, jo mere kommer din fantasi på rejse, og desto sjovere og mere originale ting vil du finde på.

Vi tænker, at det også godt kan være rart at tænke på, at det originale og unikke jo netop ligger i din egen måde at lave julepynteriet på. I det du lige finder i dine gemmer. Her har vi fundet bønner, linser, figner og kogler. Samt potter, hurricanes, lys, rensdyrgevir, valmuekapsler og sand.

Derfor vil vi nøjes med at inspirere dig. Så kan du selv stille din "modtager" ind på hvid krea og gå i gang. Hvis der er slukket eller "ingen forbindelse" til kreativiteten den lørdag, du står med det hele fremme, så kan du altid klikke dig rundt her i HAVEFOLKET og finde ideer eller åbne flere låger. Der er både til det hurtige og nemme - og til dig, der gerne vil bruge lang tid på at lave dekorationer.De hvidløg du ikke lige får spist eller lagt, kan du sagtens bruge til jul. De har jo den der lækre mauve farve, og vil spille rigtig godt sammen med violet eller lilla - den katolske julefarve.

Tørrede roser er en gammel traver, men oftest er det de røde, der anvendes. Disse er (var) hvid/creme med et grønt/rosa strejf. De er lidt skrøbelige og vil holde længere, hvis du giver dem hårspray eller hobbyspraylak. Hvis ikke stilken er på, så kan du forsigtigt fæstne et stykke mellemtykt ståltråd for enden, så er de til at arbejde med.

Hvid/grå nuancer spiller også rigtigt godt sammen med både dyb vinrød, guld/messing, rust og sølv. For ikke at tale om de grønne og brune nuancer. Nogle gange finder man dem i lysene, andre gange i servietringene eller et stykke pels, der ligger og venter på at blive brugt til det helt rigtige!

Tag blot for dig af "retterne" i gamle blade, eller nye for den sags skyld, og tvist det hele lidt på din egen måde. Det er sådan du får "julerealiseret" dig selv, hvis du forstår, hvad vi mener. Altså får sat dit eget personlige præg.

Nogle gange driller det man laver, og vil ikke ligne det, som veluddannede og erfarne blomsterdekoratører har stået og øvet og lavet til perfektion. Og så er det at du kommer til at lave biks og kommer til at sige grimme ord. Det er lige før det måske ryger i skraldespanden - men HOLDT!

Så er det du skal tænke: "Nej, jeg laver det på min egen måde". Du vil med garanti hygge dig og blive rigtig glad for det!6 kommentarer:

 1. Åhhh.... Hvor jeg elsker jer skønne Quinder. I formår næsten at få mit stenhårde julehjerte tøet op, så jeg (måske) også tør kaste mig ud i lidt juledekorationer.... Hvem skulle nu ha' troet det? Ikke min familie i hvert tilfælde. ;o)
  Julehjerteknuzzz fra mig

  SvarSlet
 2. Elsker også "genbrugs- og findetaktikken"

  SvarSlet
 3. Ja, det er lige julepynt af sager, jeg elsker. Så naturligt som muligt... Lækkert!

  SvarSlet
 4. Man skal nemlig ikke give op Marianne! Det er jo så skønt i disse år, at naturen igen er kommet på mode so to speak......naturen det billige skidt...var det ikke PH, der sagde det?
  For os havefolk er naturen jo en sand guldmine af ting, der kan bruges både inde og ude til at forlænge sæsonen og pynte i den ellers mørke tid, både med levende lys og lysguirlander tilsat.

  SvarSlet
 5. SKØNT indlæg - for perfekt er ikke nødvendigvis det smukkeste. Og hvad du selv har lavet er DIN... og uanset hvordan udfaldet bliver, så har du gjort et forsøg, og DET er vigtigt i min verden.
  Elsker materialerne I viser - farverne og strukturen.
  Glædelig jul fra Susan

  SvarSlet
 6. Skønne billeder og nuancer. I gør det SÅ godt. Kh Claus

  SvarSlet

ANNONCE