En mistbænk er en dejlig opfindelse, men hvis den er af den lette slags, kan den godt finde på at flyve væk. Vi har en løsning på det problem!


TEKST & FOTO: LENE

En mistbænk har længe stået højt på ønskesedlen, og da et lokalt varehus her i det tidlige forår solgte ud af restpartiet til den nette sum af 100 kr. pr. stk. købte jeg 2. De var nemme og hurtige at samle, men meget lette. De er lavet af ædelgran med vokset overflade, og så er der “glas” af kanalplast. Jeg kan næsten løfte mistbænken med en pegefinger!

Første gang mistbænken blev sat i køkkenhaven med låget åbent, kom der et vindpust, som fik den til at bevæge sig. Jeg kunne se for mig, hvordan den blæste hen i drivhuset og smadrede ruder, samt at den ville ødelægge kommende afgrøder i køkkenhaven på sin vej.

Tænke, tænke! Og her er resultatet af tænkeriet:

mistbænk

Vi lavede en ramme af sortmalede terrassebrædder, magen til højbedene i køkkenhaven, og så blev der indkøbt 2 stk. beslag, de såkaldte kasselukkere. De blev monteret indvendigt midt på de 2 korte sider, så nu kan man med et snuptag fjerne mistbænken, så man kan komme til at grave med den store spade, når der skal skiftes jord, eller hvis man vil bruge bedet som almindeligt dyrkningsbed!

En indlysende fordel, som jeg lige kan få øje på, er at den lette, transportable mistbænk kan bruges i væksthus/drivhus som ekstra beskyttelse til sarte planter.

mistbænk

Hvis jeg nu bliver vild med at dyrke i mistbænk, kan det godt være de bliver skiftet ud med nogle, der er lidt mere solide, men indtil videre fungerer dette perfekt!