onsdag den 25. juni 2014

KRANS AF LODDEN LØVEFOD

DEKORATION

Lime er en farve, der passer til alt, og lodden løvefod er genial i både haven, hvor den vælder ud over kanterne, og i buketter. Men den kan også bruges til en krans. Se lige her!

TEKST & FOTO: LENE

Lodden løvefod er én af mine mange yndlingsstauder. Den står lige nu som store, næsten selvlysende, skyer rundt om i bedene. Selvom jeg næsten ikke nænner det, skal den inden længe klippes ned, så den senere på sommeren kan få endnu en blomstring, som godt nok bliver mindre end den første. Men lidt er da også værd at tage med.

Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis

Inden jeg for alvor går i gang med saksen, har jeg klippet lidt i mine lodden løvefod og lavet en krans. Så håber jeg, at den skønne farve kan fastholdes lidt længere.

Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis
Til kransen skal du bruge:

Blød, formbar aluminiumstråd eller alm. ståltråd
Vindseltråd
Stilke af lodden løvefod


Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis
Dan en ring af ståltråd i den ønskede størrelse, og så du har blomster nok. Hæft vindseltråden på ringen, så du er klar til at sætter blomsterne på. Læg små buketter ovenpå ringen og snor vindseltråden rundt et par gange. Tag derefter den næste buket og læg den tæt op ad den foregående. Snor igen rundt et par gange.Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis
Sådan fortsætter du indtil du er næsten ved vejs ende. For at få en pæn afslutning løfter du de første buketter lidt op, så du kan sætte de sidste ind under. Herefter vikler du vindseltråd forsigtigt om, så du kommer ned mellem de små klaser, uden at mase dem flade.Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis
Når kransen er færdig, hæfter du ende med vindseltråden på bagsiden og laver et lille øje, hvis kransen skal op og hænge.Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis
Et lille tip:
Vindseltråd kan være svær at styre, som det ses på billedet. For at undgå et hysterisk anfald vikler jeg lidt vindseltråd omkring en lille pind. Så går det meget nemmere.


Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis

Krans, lodden løvefod, Alchemilla mollis

Jeg er altså vild med helt enkle kranse. Har du forslag til, hvilke blomster man også kan bruge, hører vi gerne om det.

Læs mere:

LODDEN LØVEFOD
Lodden løvefod er en rigtig eventyrblomst. Dens dunede blade og lette blomsterstande gør den til én af de mest skattede og nemme planter i din have.
BUKET MED PÆONER
Det er nu, mens pæonerne er på sit højeste, at man skal frådse! De bryder sig ikke om regn og blæst, så man kan lige så godt klippe løs!

MRS. WINTHROPS HAVE
Det er fristende at komponere staudebede tone-i-tone, men brug af kontrastfarver skal ikke underkendes.Se her et specielt eksempel fra Hidcote Manor Garden

10 kommentarer:

 1. Sikke et skønt limefarvet brus du har skabt. Mit forslag til en krans er brudeslør som kan bindes både som et brus a'la din her eller som en meget tynd krans. En spinkel krans af de spæde buxbomkviste som vi klipper af kuglerne for tiden vil også være fin selvom det er sommer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, brudeslør - sådan én må jeg plante til efteråret.

   Slet
 2. Hvor er den bare smuk, får helt lyst til selv at prøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle du gøre, Ulla - og det er SÅ nemt :)

   Slet
 3. Meget fin krans!! Sidste sensommer lavede jeg en minikrans af ananaskirsebær. (Se evt på blomsterbloggen.dk/kranse/krans af et materiale.) jeg er som du vild med de enkle kranse!!

  SvarSlet
 4. Ja, det enkle er nogen gange det smukkeste, selvom jeg også er til det overdådige :)

  SvarSlet
 5. Lavede en krans af Lodden Løvefod blomster på en halmkrans for 2 år siden: http://alazep.blogspot.dk/2012/07/giver-du-fortabt.html , som er god, hvis man vil have mere fylde. Men det kræver stadig temmelig mange flere blomster, end man måske lige regnede med. I september havde den så "iklædt" sig nydelig høstfarve ;) Holdt meget af den krans og vil snart lave en igen :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Jeg har lavet en af rododendron frøstande, den bliver også flot :-)

  SvarSlet
 7. God ide til en enkelt sommerkrans
  Kh Anne

  SvarSlet
 8. Super idé. Lige hvad jeg mangler i dag :-)

  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet

ANNONCE