torsdag den 12. marts 2015

CLAUS DALBYS FORÅR

BØGER

Mens vi venter på, at vores egne haver skal eksplodere i et veritabelt blomsterflor kan vi få stillet vores "blomstersult" med Claus Dalbys nye bog, "Claus Dalbys Forår".

TEKST: LENE
FOTOS: VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGET

Jeg er ikke nået mange sider ind i bogen, før der breder sig en boblende forårsstemning i hele kroppen. Straks må jeg lette mig fra den bløde sofa og på inspektion i min egen have. Sker der mon snart noget - sådan for alvor? Vintergækker og erantis har blomstret længe sammen med påskeklokkerne, men nu må jeg hellere kigge bedre efter. Jo, minsandten om ikke der, tæt på husmuren mod syd, allerede er 3 små hyacinter, der blomstrer. Påskelilje, skilla, tulipan og allium har også stukket nakken op - så der er håb forude.Sikke en påvirkning, en bog kan have! Man behøver kun et blik på forsiden - så er man solgt! Bogen indeholder mange - og jeg mener MANGE - fantastisk skønne buketter og dekorationer fra Claus' hånd. Han har bundet og arrangeret buketter til den helt store guldmedalje. Vi bevæger os rundt i hele det "forårske" farvespektrum, fra hvid til gul (også den varme gule) fra rosa til pink og fra den blå til den lilla i mange smukke nuancer. Alle de farver vi sukker efter på denne årstid.


Claus Dalby har flere hundrede vaser og kander i alverdens farver og faconer, så det er let at finde en vase, der passer til enhver buket, uanset hvilken farve blomsterne har. Han har kreeret de skønneste buketter til denne bog, ofte tone-i-tone, men han går ikke af vejen for en buket med kontrastfarver. Der er noget for enhver smag.Mange af blomsterbuketterne og forårsdekorationerne er "garneret" med æg i mange størrelser og farver, og det giver lige et ekstra pift af forår - og påske. Claus har også haft gang i kranse"binding", og denne med påskeklokker og små buksbomkviste er én af mine absolutte yndlinge!


Sammen med de dejlige billeder, alle taget af Claus Dalby selv, får vi også en masse informationer om selve blomsterne, pynten, krukkerne, kanderne og vaserne samt små historier om, hvorfor netop disse er valgt. Selvom der også er lidt billeder fra haven med alle de skønne forårsblomstrende løg, er det buketterne, der er fokus på i denne bog, og den kan absolut anbefales.


TITEL: Claus Dalbys Forår
FORFATTER: Claus Dalby
FOTOS: Claus Dalby og Cristina Greve
UDGIVELSE: Marts 2015
SIDER: 272
SPROG: Dansk


FORLAG: Forlaget Klematis

1 kommentar:


  1. Kære venner - tak for jeres altid store opbakning. Kh Claus

    SvarSlet

ANNONCE