søndag den 26. april 2015

EN HAVEARBEJDSPAUSEFAVORIT - HINDBÆRSNITTER

OPSKRIFTER

Hvad er bedre end en lækker lille kage til teen, når man har brug for en lille pause i solen under forårets havearbejde. Vi har testet den nye kogebog fra Trine Hahnemann "Brød og Kager" og bringer her endnu en opskrift. Denne gang med fotos fra egen test.


OPSKRIFT: TRINE HAHNEMANN 
INTRO & KOMMENTAR: LONE
FOTO: LONEHINDBÆRSNITTER
af Trine Hahnemann

Denne kage er til dem, der holder af meget søde sager, som f. eks. min mand! Men for at hindbærsnitterne ikke skal blive alt for søde, bør man bruge hjemmelavet hindbærsyltetøj, der smager kraftigt af bær og også indeholder lidt syre.

TIL 8 STK.

Hindbærsyltetøj:
300 g frosne hindbær
100 g sukker

Mørdej:
200 g hvedemel
50 g flormelis
100 g koldt smør, hakket
½ æg, let sammenpisket

Glasur:
100 g flormelis
2 spsk vand

Pynt:
Pink eller hvidt perlesukker eller farvet krymmel

Lav først hindbærsyltetøjet. Kom de frosne bær i en lille tykbundet gryde, og bring dem i kog, mens der hele tiden røres. Tilsæt sukker, og lad syltetøjet simre i 20 minutter, til det er tykt. Rør ofte, så det ikke brænder på. Lad det køle af.

Sigt mel og flormelis i en skål, og gnid smørret ind med fingrene, til det ligner brødkrummer. Tilsæt æg, og saml dejen til en glat kugle. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskab i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader/varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til 40 x 22 cm. Skær derefter dejen i 2 plader på hver 40 x 11 cm, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Prik begge plader tæt med en kødnål, og bag dem i 20 minutter. Lad dem køle ned på en bagerist.

Læg den ene kageplade på et stykke bagepapir. Rør flormelissen med vand, til glasuren er glat og skinnende. Spred den jævnt ud over hele pladen, og lad den derefter stå i 30 minutter for at stivne. Fordel syltetøjet på den anden kageplade.

Læg pladen med glasur ovenpå, drys med perlesukker eller krymmel, og skær kagen i mindre trekanter. Server dem, eller opbevar dem i en tætsluttende beholder i op til 4-5 dage.Her i huset var det min store datter på 16, der tog udfordringen op og gav sig i kast med de lækre snitter. Resultatet ser du på billederne her. De var både dejlige at se på og særdeles lækre at sætte tænderne i. Der var kun en ting galt - det skulle have været en dobbeltportion, for de 8 stk. forsvinder hurtigt som dug for solen.

Bogen er absolut en ny yndling på hylden blandt kogebøgerne!


Du kan finde mange flere lækre opskrifter i bogen:
BRØD OG KAGER
af Trine Hahnemann

Bogen udkommer på Politikens Forlag, forår 2015.

2 kommentarer:

 1. Hej Lone
  De snitter ser sørme lækre ud, du har ret i , at de er lige til at sætte tænderne i efter en omgang lugning derude i haven!
  Sikke en dygtig datter du har (nr.2 er helt sikker også "knøv"). Mon ikke du får et par gode hjælpere med den lille ny, der er på vej? Hjertelig til lykke med den kommende familieforøgelse.
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne :-)
   Jo, det tror jeg, at jeg gør. Får gode hjælpere i de to store. De følger begge spændt den lilles vækst og er nysgerrigt med til scanningerne. Glæder sig begge til den lille kommer, og jeg tror, det bliver super hyggeligt at dele oplevelsen af en lille ny med sådan et par store piger. Mon ikke den lille bliver totalt forkælet :-)
   knus,
   Lone

   Slet

ANNONCE