lørdag den 11. april 2015

ET ENKELT STATIV TIL KLATREPLANTERNE

TEMA: DIY

På sidste års haverejse til England stødte jeg på denne geniale løsning til støtte af klematis, klatreroser mv. Tanken var straks, at den kan man da fint selv lave. 
Måske er det også noget for dig?

TEKST & FOTO: LONE
I denne muromkransede have faldt jeg over en fin gruppe af klematis på stativer. Stativerne står smukt i ubehandlet træ, og når man kommer tættere på, er det tydeligt, at det er en ganske enkel konstruktion. Og dog alligevel ret effektiv.

Hvert stativ består af 4 stave - af lærk vil jeg tro - og de er surret godt sammen i toppen med ståltråd, idet der er lavet en lille afrunding i toppen af hver stav samt et spor i den ene side, så ståltråden kan få fat.

Det geniale ved løsningen er desuden, at det til efteråret er let at tage op og pakke sammen. Og stavene fylder tæt på ingenting, når stavene stables i en lille bunke eller parkeres stående i et skur.

En snild løsning - let at gøre efter. 

4 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud, det må jeg vise Bent, han er træmand, så det må være nemt for ham :)
  Tak for billederne.

  SvarSlet
 2. Smart, det burde kunne laves med hasselkæppe osse. Og til latyrus, hmmm rigtig mange muligheder.
  forårssolhilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Jeg forsøgte mig med en kopi i dag :-) Har en million grene fra et fældet træ, og selvom jeg ikke lige kunne huske hvordan det nu så ud med hakket i toppen, så synes jeg at jeg har fået noget godt ud af jeres tip. Havde nemlig lige to klematis stående, der endnu ikke havde fået en plads. Så tak tak tak, elsker jeres gode ideer :-) Og, forresten.. I kan se min udgave på min blog her: http://defemibyen.blogspot.dk/2015/04/la-vr-hvil-i-april.html

  SvarSlet
 4. Flotte er de
  men forankes skal de, og det kan gøres med stålhegnspæl, nede ved foden.
  ellers vælter de ved en lille vind
  taler af erfaring med vores "olietårne"af træ

  SvarSlet

ANNONCE