tirsdag den 13. oktober 2015

FLOKS I GODT SELSKAB

PLANTER

Hvis du synes, at floks ind imellem kan have lidt for kraftige farver til staudebedene, så se her en vovet kombination, hvor floks i den grad får kamp til stregen af labre montbretia. Resultatet er storslået.

TEKST & FOTO: LONE


Det er netop her i efteråret der er mulighed for at flytte godt og grundigt rundt på stauderne. Måske er du allerede i gang - måske går du lige og varmer lidt op til den helt store tur. Trænger du til noget farve i haven, så vil jeg altså lige vise dette flor frem.

I starten af september stod haverummet her i fuldt blus. Er det ikke skønt?

Haven her er en del af Hidcote Manor Gardens, som jeg har vist dele fra allerede.


Og I har meget mere i vente, for haven byder i den grad på megen haveinspiration.

Og her til efterårets farver er denne afdeling én af dem der inspirerer - et rum der synes udelukkende at bestå af denne smukke kombination af floks og montbretia.

Bemærk hvordan montbretiaen står med sin flammende orange, mens floks leger med mange flere farver - i en skala fra hvid til stærk pink.Ser det ikke fantastisk ud?


Læs mere:


MRS. WINTHROPS HAVE
Det er fristende at komponere staudebede tone-i-tone, men brug af kontrastfarver skal ikke underkendes. Se her et specielt eksempel fra Hidcote Manor Garden.TAG ET HVIL I DEN ENGELSKE HAVE
Vi har samlet en hel dyne af inspiration fra de engelske haver. Se med og find din yndlingsplads i det grønne.
HAVENS TROFASTE ELEMENTER

Hvis der er en havetradition, der i den grad kan inspirere til brug af de stedsegrønne planter i haven, er det den engelske.

7 kommentarer:

 1. Jo, absolut! Leger kraftigt med tanken om at lave et hjørne, der ser sådan der ud! Cirka, altså. Tror jeg vil blande med violet også, måske violfrøstjerne som overstander.

  Er lidt i tvivl om den hvide floks skal med i det der selskab, men på den anden side lyser den jo op og leger med den letrosa marmorerede. Uhmmmm. Elsker at tænke farver og kombinationer! Skulle jo have en 3-4.000 flere km2 at lege på. (Eller bare 1000) ;-)

  SvarSlet
 2. Jo, det ser fuldstændig fantastisk ud! Englænderne er ikke bange for farver i haven, og jeg elsker det! Tak for smukke billeder!

  SvarSlet
 3. Det ser forrygende ud! Jeg havde nok ikke selv tænkt kombinationen af orange og pink-lyserød, men flot er det altså. Måske det også har noget med mændgen af planter at gøre. Den samme virkning var næppe kommet med 3-5 planter... :o)

  SvarSlet
 4. Det er en "fræk" sammensætning, noget der skaber opmærksomhed. Spændende og anderledes med flot, tror dog det er godt bedet er omgivet af så meget grønt, for det er vist godt med noget ro omkring sådan et festfyrværkeri.

  SvarSlet
 5. Vi er vist ovre i Kenzo-paletten - og det er bestemt ikke en dårlig ting! Det ser jo knaldgodt ud, og man kan da ikke andet en blive i godt humør af sådan en farveeksplosion. Tror det virker særligt stærkt fordi blomsterne er i omtrent samme højde (sådan ser det i hvert fald ud). Den effekt er noteret :)

  SvarSlet
 6. Hvor er det fantastisk smukt og i så stor målestok som bedene har, bliver man helt fortryllet. Jeg bruger orange og pink tulipaner sammen med en stænk sort eller mørk purpur. Nu vil jeg tilsætte lidt hvide tulipaner efter inspiration fra billederne her.

  SvarSlet
 7. Skægt med det indlæg., jeg er netop i færd med at tynde mombretia og de ekstra planter bliver flyttet ind imellem nogle phlox i diverse farver. Så nu kan jeg se på billederne at det nok bliver som jeg havde forestillet mig, håber jeg.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE