søndag den 22. november 2015

TØR KOGLER I OVNEN

DEKORATION

I mange år har jeg kun sanket kogler om sommeren. Der var de smukke tørre og udfoldede. Men selvom de er lukket helt sammen og våde, kan du sagtens samle alligevel. Lær her, hvordan du tørrer dem. 
TEKST: MARIANNE
FOTO: LONE


De ser jo også kære ud, når de er helt lukkede, men efter min mening er det kun de store pinjekogler, der gør det. Almindelige fyrrekogler er ikke ret smukke i lukket tilstand. I hvert fald ikke, når man ser dem fra oven af. (Fra bunden er det en anden sag - det kan du se en anden gang). Men står du nu og her og skal bruge smukke åbne kogler, så skal de tørre. Tager du dem bare ind i stuens varme, kan det godt komme til at tage for lang tid. De kan komme til at mugne og det er hverken smukt eller lugter særligt godt. I stedet for kan du lyntørre dem - i en jernkurv over din brændeovn. Kig til dem jævnligt og tag dem af, når de har åbnet sig.

Du kan også bruge din almindelige ovn. Åben vinduet, sæt din emhætte til. Sæt varmen på omkring 50 grader gerne varmluft. Kig til dem. Når de er fuldt åbne, er de tørre og kan tages ud og bruges. Det hverken sviner eller er uhygiejnisk.


Hvor længe de skal have er afhængigt af, hvor våde/fugtige de er og af din ovns kapacitet. Hold derfor øje med dem. Du kan evt. give dem lidt mere varme og så køre med åben ovndør. Det bruger lidt mere energi, men sikrer en god gennemluftning.


Læs også: 

JULEDUFT MED BIO-OPTÆNDING
"Når der lugter brunt og brændt, er det som en sommerdag, der hvor træet kommer fra", synger vi i en af julens sange. Og duft er noget af det, der allerbedst kan fremkalde søde minder.

HVID JUL MED TING FRA NATUREN
Naturen er et hit - kan det blive bedre? Næppe! De seneste år har der oven i købet været hvid jul! Men når vi bor i Danmark, aner vi ikke om den bliver hvid igen - eller og der er tale om den "grønne jul". Derfor vil vi i HAVEFOLKET gerne være med til at sikre, at det bliver hvid jul hos dig. På den naturlige måde. 

LYNDEKORATION MED KOGLER
Hvis du har susende travlt - eller bare, som jeg, har lige omkring 10 tommelfingre for meget, så er her en løsningsmodel til at få det fint i en ruf. 

1 kommentar:

  1. Eller læg dem på et stykke køkkenrulle på radiatoren natten over.
    Jeg har nu nogle helt grønne lukkede, der gerne skulle hænge ude i en dørdekoration. De er osse smukke. De stammer fra vi fældede nogle store graner i sensommeren.
    Hi jeg satte grønt i vores gryder, som vi har sommerblomster i ,i går formiddags, nu kan man overhovdet ikke se hvad der er snedyne og gryder. Det hele er jævnet ud og dækket til. 45 cm målte vi med tommestokken i formiddags. Selvom vi bankede sne af i formiddags var der mange grene rundt om der allerede i nat var knækket. Surt.
    mange snehilsner Gunvor

    SvarSlet

ANNONCE