fredag den 7. oktober 2016

DEN BEDSTE GRÆSKARSUPPE

WEEKENDMAD

Weekenden lurer lige om hjørnet, og hvorfor ikke starte fridagene med en lækker græskarsuppe, der passer perfekt til årstiden og grønthandlernes udbud. I dag får du nemlig endnu en skøn opskrift fra Ditte Ingemann, der er højaktuel med bogen 'Vegetar'.

TEKST & FOTO: DITTE INGEMANN


den bedste græskarsuppe ... med sprøde kikærter

Sprøde kikærter er en fantastisk spise – de er gode i salater, som en snack eller som topping til supper og gryderetter. Du kan krydre dem, lige som du kan lide dem – jeg har valgt en blanding af five spice og chili til denne ret. Five spice er et af de mest populære og klassiske krydderiblandinger i det asiatiske køkken og indeholder de fem smage i det kinesiske køkken: sød, syrlig, bitter, pikant og salt.

INGREDIENSER
4 personer | vegansk

3 fed hvidløg
1 rødløg
1 kg græskar, fx hokkaido
25 g saltede citroner
15 g frisk ingefær
2 tsk chiliflager
2 spsk kokosolie eller ghee til stegning
1 ds kokosmælk (4 dl)
6-8 dl grøntsagsfond
salt og peber
mynte

SPRØDE KIKÆRTER
2 ds kikærter
3 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
2 spsk five spice
2 tsk chiliflager 

SÅDAN GØR DU
Dræn kikærterne, og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål, og bland dem med olie, salt, five spice og chili. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen, lad dem køle af i ca. 15 minutter, sæt dem nu i ovnen igen, og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Pil hvidløg og rødløg, og skær rødløget i kvarter. Skær skrællen af græskarret, og skær det ud i tern. Kom hvidløg, rødløg, saltede citroner, ingefær og chili i en minihakker, og blend det godt sammen til en pasta. Svits det i olie i en varm, dyb pande i ca. 2 minutter. Tilsæt græskartern, og svits det hele godt sammen. Tilsæt kokosmælk og fond, og lad det hele simre i ca. 30-40 minutter, til græskarternene er helt møre.

Blend det til en cremet og helt glat suppe. Smag til med salt, peber og evt. mere chili. Varm suppen godt igennem, og hæld den i skåle eller kopper. Pynt med mynte og sprøde kikærter.


Savner du en opskrift på saltede citroner, så kan du fx finde den i magasinet 'HAVEFOLKET 01/2015', som du kan læse lige her. Opskriften finder du på side 55. Du kan i øvrigt finde mange flere lækre grønne opskrifter fra Ditte Ingemann i bogen 'Vegetar' udkommet fra Politikens forlag.

Forlaget om bogen: Vi danskere er kødelskere med stort K, men både krop, sjæl og miljø har brug for kødløse dage, så derfor er det kokken, madskribenten og grøntsagseksperten Ditte Ingemanns mission at gøre os danskere til grøntelskere med stort G.
I hendes nye personlige kogebog, Vegetar, finder du alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det nye grønne moderne danske køkken anno 2016.
Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Den afspejler Dittes eget liv, hendes køkken og den mad, hun spiser i hverdagen – hun lever ikke 100 procent vegetarisk, men kødet er det sekundære i hendes kost og grøntsagerne det primære.

TITELVegetar
FORFATTER: Ditte Ingemann
FOTOS:  Ditte Ingemann
UDGIVELSE: September 2016
SIDER: 296
SPROG: Dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE