Få endnu en af opskrifterne fra Nicolai og Eva Trams kogebog Grøn bålmad. I dag får du opskriften på en rygende varm shakshouka hentet fra det nordafrikanske køkken.


TEKST & FOTO: NICOLAI & EVA TRAM

 

DET SKAL DU BRUGE

Udstyr:

Grillrist
Sigte
Varmeresistente handsker
Pande

Ingredienser

2 røde snackpebre
1 rødløg
2 store håndfulde cherrytomater, gerne i forskellige farver
2 spsk olivenolie
salt
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
1 ds koncentreret tomatpuré
5 æg
1 håndfuld bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

Tænd bålet og lad det brænde til gløder. Læg de røde pebre i bålet, indtil de er sorte overalt og falder let sammen.

Sæt grillristen ca. 15 cm over gløderne. Skræl og skær rødløget i kvarter. Grill på skæresiderne, indtil de har taget godt med farve.

Læg cherrytomaterne i en sigte, dryp med olivenolie, og drys med salt. Læg sigten direkte i gløderne, og lad tomaterne få godt med farve. Ryst sigten undervejs.

Tag peberfrugterne ud af bålet, og skrab alt det sorte af, fjern toppen og kernerne, og læg dem i en pande sammen med løg og tomater. Sæt panden på bålet, og tilsæt olivenolie, spidskommen og finthakket hvidløg. Lad det stege godt igennem et par minutter.

Tilsæt så tomatpureen, så det akkurat dækker grøntsagerne, krydr med salt, og slå æggene ud. Lad retten boble over gløderne i 10-12 minutter, eller indtil æggehviden er sat, og blommen er flydende. Lad fra nu af for himlens skyld være med at røre i retten. Drys med finthakket persille og server rygende hed.

 

Opskriften er til 2-3 personer.

 

Opskriften er del af opskriftsamlingen
‘Grøn bålmad’
af Nicolai og Eva Tram.

Du kan se mere til forfatterne på instagramprofilerne @evahtram og @nicolaitram.