I mange år har det været en tradition at besøge forskellige julemarkeder, men der er ét sted jeg altid vender tilbage til – Paradehuset!


TEKST & FOTO: LENE

Paradehuset bestyres af Greg Kobett, der er uddannet landskabsarkitekt og Stig Lauritzen (th.), der er uddannet arkitekt, men som nu bl.a. arbejder som havedesigner, og er kendt fra TV-udsendelserne “Have haves”. De har begge en sublim smag, og der er så mange smukke og spændende detaljer som fanger øjet. Jeg tog mere end én runde for at få det hele med!

Det er en lise for øje og sjæl at komme til Paradehuset ved Gisselfeld Kloster, og allerede udenfor mødes man af skønne opstillinger.

At træde ind i Paradehuset er som at komme til en anden verden med dæmpet klassisk musik, næsepirrende dufte, tropiske planter og rislende vand.

 

Gisselfeld og Paradehuset ligger lidt uden for Haslev på Midtsjælland, og stedet er værd at besøge på alle årstider, men især op til jul åbenbarer der sig en eventyrverden uden lige.


Eventyret er også at finde i den skønne butik, der ligger i forbindelse med orangeriet. Her kan du gå på opdagelse i lækre potter, skønne planter, gedigne haveredskaber, finurlige ting, kort og sæber mm., og du kan garanteret finde én eller flere ting til din ønskeseddel!

 

Der er naturligvis også andet at se på end Paradehuset. I Peder Oxe stalden ved hovedindgangen er der et mere traditionelt julemarked med mange forskellige udstillere, og især i de små stalde er der hyggelige, små stande. Udenfor er der salg af forskellige fødevarer, og boder hvor man kan spise og drikke. I slottets gård og gamle stalde er der også små stande. I det hele taget er der masser at købe og lade sig inspirere af.

Du kan endnu nå at besøge årets juletorv på Gisselfeld. Der er åbent hele næste weekend – fredag fra 15.00-20.00 og lørdag og søndag fra 10.00-16.00. Entreen er 50 kr.

Læs mere om Paradehuset her.