Når julen nærmer sig pakker vi her i huset lanternerne ud, køber stearinlys til en hel måned, og så skal der hygges om gæster, naboer og de i familien der kommer sent hjem.


TEKST & FOTO: LONE
I min barndom var der ingen tvivl – vintermånederne var de hyggeligste. Mørket, kortspil og tændte stearinlys var noget af det skønneste, og når dagene begyndte at blive kortere var det bare med at glæde sig til jul og de hyggelige måneder. 
I dag elsker jeg forår og sommer højest (vel sagtens pga. min have), men jeg gør hvad jeg kan for at holde fast i de skønne momenter her i de mørke måneder, og en af måderne er for mig at tænde op til hygge. For ja, julen er en helt særlig tid!
Derfor har jeg investeret i lanterner, som jeg her i starten af julemåneden hænger op i vores 6 lindetræer i indkørslen sammen med en masse pigeoner. Og der går sjældent en dag her i december, hvor der ikke bliver tændt op i lanternerne – til glæde for alle på vejen.
Og jo, jeg har selvfølgelig også de elektriske lys i nogle af hækkene i haven, men det er nu de levende lys, jeg holder mest af.

Selvom alt jo bare lige er lidt hyggeligere når det er snevejr, så er disse lanterner også hyggelige i almindeligt, trist, gråt, dansk julevejr.

I december bliver de gerne tændt med det samme, vi kommer hjem. Ofte allerede kl. 15 er det jo så mørkt, at de levende lys hygger. Ja, jeg tror næsten jeg synes det er smukkest i skumringen, som her på billederne.
Udover de røde lanterne som pynter i indkørslen i julen, har jeg også rundt om huset forskellige andre lanterner i zink. Når der skal være lidt ekstra julehygge, sætter jeg dem sammen med træer i kurve og zink. Det er som om, at det at tingene bliver grupperet, gør det til noget andet. En højtid, måske.