Vi elsker at være i vores haver. Men nogle gange er der bare opgaver, vi ikke er så vilde med. Kom nu. Fortæl om, hvilke du ikke bryder dig synderligt om!


TEKST & FOTO: MARIANNE
Jeg elsker at vande. At gå rundt om morgenen og mærke verden vågne, lade sig omslutte af fuglesang og livsglæde er en lykkestund, ingen kan tage fra mig. Eller at lukke dagen sammen med solsorten, der oppe fra skorstenen fløjter til ro og stilletime, mens kattene skriger i en hyrdetime og småpigerne ruller på rulleskøjter og løbehjul ude på villavejen. Trillebøren bliver stillet på plads, en opsamlingsrunde i haven viser sig at være en ren gevinst – tænk alligevel, at jeg har  mange redskaber?
Men haveslangen. Uf. Jeg hader den simpelthen. Én ting er at den er skrigende gul og grim og meget, meget nem at finde, (ja ja, jeg vil også have en sort), en anden ting er, at den er ulidelig irriterende og besværlig og larmende dum at rulle sammen. For et hoved som mit i hvertfald. Den er en af mine hadehaveaktiviteter.
Jeg holder også af at stå ude og potte om – allerhelst i let skygge. Med det hele omkring mig. Men at rydde det op igen. Suk!
Jeg bryder mig heller ikke om at slå græs. Andreas, yngstesønnen,  han synes til gengæld det er rigtig sjovt. Det er simpelthen gået i arv fra ældstesønnen, fra den gang han bad Andreas om at være “græsmanden”, der kom med trillebøren, når græsset skulle ind under buskene, som jorddække, ind til hønsene eller i komposten. Nu er Andreas opgraderet til et nyt level. Herligt. Så slipper min mand og jeg.
En sidste ting: Jeg kan ikke udstå kryb. Hvordan uglen i hulen det er gået til at jeg først var glad blåmejse og spejder i 2. Espergærde Trop, dernæst dedikeret havemenneske, det ved jeg ikke. Men kryb i gamle forklædelommer, i kroge og hjørner, i gemmer og under sten og mellem hengemte haveredskaber. Uf uf uf. Det vender sig i mig!
Dette indlæg er dedikeret til et eller andet, du bare hader. Eller i hvert fald gerne vil være temmelig meget fri for.
Fortæl os, hvad det er. Her leger vi “Søndag på Tværs” og vi er Tine Bryld! Kom med det. Vi siger det ikke til nogen!