Det er nu butikshylderne i landets haveshops bugner af forårsløg. Vi har, sammen med et par af landets forhandlere, samlet et fint udvalg af tulipanløg til inspiration. Men pas på! For vi kan ikke garantere, at der ikke dukker et par fristelser op.


INTRO: LONE, TEKST & FOTO: FORHANDLERE

Vi har spurgt to af de velkendte danske leverandører til haven om deres bedste bud på løgkøb i 2013. Forslagene er primært nyheder, men de byder også på enkelte klassikere, der ikke er til at komme uden om. Hør deres bud på efterårets tulipanløgkøb!

Tulipan Kronprinsesse Mary
FOTO: FRØTORVET.DK

KRONPRINSESSE MARY

Årets bedste anbefaling fra Frøtorvet er Kronprinsesse Mary.

“En dobbelt, sen tulipan som blomstrer fra april/maj måned og når en højde på 50-60 cm. Skønt duftende og sætter helt dobbelte, dybe rosafarvede blomster. Det unikke ved denne tulipan er, at den har 1 til 4/5 blomster pr. stilk, og stilkene er stærke og bærer flot de skønne dybe rosafarvede blomster. Dvs. man får et gigantisk blomsterflor. Tulipan Kronprinsesse Mary holder farven og formen, og den blomstrer over en lang periode.”

Frøtorvet, FROETORVET.DK

 

tulipan Gordon Cooper
FOTO: FRØTORVET.DK

GORDON COOPER

Gordon Cooper er en fantastisk Darwin hybrid tulipan, og den flotteste enkelte tulipan i vores sortiment i år – en absolut favorit.

“Farven er helt utrolig smuk og imponerende. Tulipanen starter lidt mere rød, men går helt imponerende over i en fersken/rosa nuance. I gråvejr lyser den op og bliver helt utrolig smuk. Den når en højde på 50 cm og blomstrer fra april måned. Den er god til afskæring eller til krukker.”
Frøtorvet, FROETORVET.DK

 

 

tulipan Muriel
FOTO: ISABELLASMITH.COM
MURIEL
Muriel var den mest imponerende af alle de tulipaner, vi afprøvede i haven på Hesede Hovedgård i foråret. 

Muriel danner meget store, krøllede blomsterhoveder, der holder faconen i løbet af blomstringen, og stilkene er virkelig lange. Farven er ægte lilla og ikke rødbrun som mange af de mørke tulipaner. Netop derfor er den flot med de klassiske mørke tulipaner som f.eks. Queen of Night – det er tone i tone på den lækre måde. Muriel er desuden rigtig god til at komme igen. Blomstrer midt-slut maj. Højde ca. 50-60 cm.”

Isabella Smith, ISABELLASMITH.COM

 

tulipan Gavota
FOTO: ISABELLASMITH.COM
GAVOTA
Den burde ikke være pæn med sin hvide kant, men det er den!“Jeg blev virkelig overrasket over, hvor raffineret Gavota er. Super smuk sammen med andre mørke tulipaner, prydløg ‘Purple Sensation’ og akeleje ‘Black Barlow’, der blomstrer på samme tid. Den vil også give en smuk kontrast i et hvidt bed sammen med hvide forårsblomster som hvid vellugtende aftenstjerne og pinseliljer. Meget mørke tulipaner kan godt forsvinde lidt i mørke bede, men det gør Gavota ikke. Gavota blomstrer midt-slut maj. Højde 40-50 cm.”

Isabella Smith, ISABELLASMITH.COM
tulipan Libretto Parrot
FOTO: FRØTORVET.DK

LIBRETTO PARROT

Tulipan Libretto Parrot udmærker sig ved, at den holder blomsterformen længe og flot.“Den starter i det helt lys gule, men bliver hurtigt creme i grundtonen. For nogle papegøjetulipaner folder kronbladene sig helt ud og nærmest stritter. Dette gælder IKKE for denne tulipan og derfor er den særdeles smuk.  En flot dekorativ tulipan, som når en højde på 40-45 cm, og den blomstrer fra april måned. Den er god til afskæring eller til krukker.”

Frøtorvet, FROETORVET.DK

tulipan Spring Green
FOTO: ISABELLASMITH.COM
SPRING GREEN
En klassiker, som vi har taget ind i sortimentet igen, fordi den simpelthen er så smuk til alle forårets hvide blomster. 

Fin sammen med andre hvide tulipaner, hvide prydløg og pinseliljer. Selv synes jeg, det bliver smukkest med lidt vildt indimellem så bedet bliver som et tæppe – brug f.eks. hvid vellugtende aftenstjerne og hvide akelejer, der blomstrer på samme tid. Den er også smuk sammen med sart gule blomster. Spring Green er meget god til at komme igen. Blomstrer midt-slut maj. Højde ca. 45 cm.”

Isabella Smith, ISABELLASMITH.COM
VIRICHIC
Når Virichic springer ud, danner den et højt tæppe af grønne og lyserøde stjerner. 

Det så helt fantastisk ud, da vi afprøvede den i haven på Hesede Hovedgård i foråret. Samtidig er den utrolig velegnet til forårsbuketter. En enkelt eller tre danner sammen med forårets pasteller som f.eks. spansk klokkeskilla (bluebells), lysegrønne virburnumhoveder og akeleje ‘Nora Barlow’ den mest yndige buket. Den vil af samme grund være smuk i det hvide eller pastelfarvede forårsbed. Blomstrer midt-slut maj. Højde ca. 50-60 cm.”

Isabella Smith, ISABELLASMITH.COM.
tulipan Virichic
FOTO: ISABELLASMITH.COM