Tivoli kan det der med højder i haven. Lad os lige aflure dem et par fif. Kom med en tur med nakken bøjet – og øjnene rettet opad.


TEKST & FOTO: MARIANNE

Der er så mange ting at se på i Tivoli, at man rent kan gå og glemme at se op. Det har vi gjort. Kig med og lad dig inspirere. Ikke til at lave en ballongynge i haven, men til at skabe oplevelsen af at sidde og kigge direkte ind i kastanjetræets krone, eller til at sidde med et levende grønt tag over sig. Du kan også skabe et haverum. hvor dine kummer hænger som i de hængende haver, så du kan kigge lige ned i blomsterne og lade dem matche med resten ude i haven. Mulighederne er mange. Kom nu med på inspirationstur i Tivoli med nakken bøjet bagover, så du kan se alt det, oppe mod himlen.

TivoliSøjleeg, er meget meget praktisk, da den ikke fylder ret meget, men til gengæld bliver høj. Og hvem har ikke nydt at sidde i ballongyngen og kigge direkte ind i et af de store, gamle kastanjetræer.

Tivoli

At hænge store bede op er ret genialt. Så kan man kigge direkte ind i de glade ansigter på ranunklerne. Og farvevalget – den skrigende energiske orange sammen med den knaldrøde over et bed af lilla og orange tulipaner – det er både modigt, trendy og elegant.

Tivoli

Græsser i et højt bed langs med en sti, det får lyset til at reflektere smukt – og det er ikke helt tosset. Her står de i et hævet bed sammen med agastache. Tivoli er også kendt for sine hængepil og med en sådan har man have i højden på en helt uovertruffen måde. Også selvom man ikke har et sørøverskib liggende i havedammen.

Tivoli

At sætte bænke op under en hængebøg er også at tænke i højder. Sådan at lade sig glide nedad og lægge nakken tilbage og kigge direkte op i alt det grønne – det er godt.

Tivoli

Selv en lille skovranke klæder et tag.

Tivoli


Men mange mange levkøjer er også flot. 

Tivoli

Græs på tagene er mest kendt fra de norske bjælkehytter, men kan også gøres efter i en almindelig have.

Tivoli
Herover er det Rasmus Klumps hus, der har græs på taget. Læg mærke til, at mor har vasket hans bukser.

TivoliDe gode gammeldags altankasser kan altså virkelig noget stadigvæk. Her er det nyresnerle og blodrød hængepelargonie, der skaber opmærksomhed og enkel elegance på én gang. En rigtig højdespringer – på Tivolimåden.