Vi bor ret småt, og grunden er der heller ikke meget at gøre ved – i hvert fald ikke, hvis vi taler om kvadratmeter. Derfor er det så ufatteligt vigtigt for os at udnytte pladsen optimalt. Det er den ikke helt endnu, og vi drømmer om mere luft om ørerne.


TEKST & ILLUSTRATION: KARINA

I vores baghave har vi en havestue, som vi aldrig rigtigt har været tilfredse med. For det første har taget en hældning, som ikke harmonerer med boligens tag. Dertil er den bare lidt for klejn og alt for højt hævet over terrænet, hvilket betyder, at vi føler os en smule udstillet i vores tætpakkede kvarter. Hvis nu – og heldigvis har man jo lov at drømme – så kunne det være godt at sænke havestuen, så den er i niveau med selve haven. Det vil koste os mange arbejdstimer og ikke mindst en del kroner, men se nu her hvordan det kan blive, hvis jeg vandt på en af de der lottokuponer (jeg aldrig køber). Og hvis jeg fik byggetilladelsen, der går på at udbygge med 3 kvadratmeter. Jeg har skitseret lidt, så du måske kan se hvad jeg mener. Skitserne er grove, men de giver, håber jeg, en fin ide om mine drømme.

Her står vi i den ene ende af haven: Spiseafdelingen. Den ligger til højre for huset og lige i midten ligger vores havestue. Pt. er havestuen omtrent en halv meter over haveniveau, så det er det spring, vi ønsker at grave af.

Det vil betyde, at vi kan komme fra vores spiseafdeling til loungeafdelingen gennem havestuen uden at skulle gå via den smalle gang i siden, som vi i øjeblikket gør. De grå tegl, vi har i havestuen nu, vil jeg fortsat have på det nye gulv.

Jeg drømmer om en lille pejs til de kølige aftener, en bænk langs endevæggen, en enkelt plante…

Måske et oliventræ i en opmuret plantekumme.

Tænk, hvor fint det kunne blive, hvis det kunne lade sig gøre.