I maj måned udkom malebogen “Den hemmelige have”. Kort efter – midt i juni – udkom efterfølgeren ’”Den fortryllede skov”. Bøgerne rummer de unikke universer tegnet af skotske Johanna Basford, og har man en kreativ åre, så er bøgerne de perfekte redskaber til timer af rekreation.


TEKST: LONE, ILLUSTRATIONER FRA BOGEN & FOTOS AF J.B.: VENLIGST UDLÅNT FRA POLITIKENS FORLAG, ØVRIGE FOTO: LONE

Tegne- og malebøger er verden over blevet en kæmpe dille, og bogen “Den hemmelige have” har toppet Amazons bestsellerliste med mere end 1,6 millioner solgte eksemplarer.

Den hemmelige haveMalebøgerne er tegnet til voksne, men også store børn og unge med hang til fordybelse er ifølge forlaget Politiken, der nu udgiver malebøgerne i Danmark, vilde med konceptet. Kvinden Johanna Basford startede med at udgive malebøger til børn, men fik heldigvis sit forlag overtalt til også at udgive sine malebøger til et mere modent publikum.

HEROVER EN AF TEGNINGERNE FRA BOGEN

 

Jeg modtog bøgerne “Den hemmelige have” og “Den fortryllede skov” fra forlaget en eftermiddag sidst i juni, hvor jeg var stærkt fortravlet med afslutning af diverse arbejdsopgaver op til ferien. Og derfor fik mine store teenagepiger lov til at fange an med bøgerne.

Den hemmelige have
De har begge altid været glade for at tegne og farvelægge, og da der pludselig ankom et univers, der viste helt nye former målrettet et voksent publikum, og som endda indeholder et stænk af mystik og opdagelse, blev de hurtigt fanget af universerne.

Alle farveblyanter blev fundet frem – inkl. mine dyrt indkøbte akvarelblyanter – og så var der dømt timevis af hygge. Væk fra skole, telefoner, facebook, snapchat og hvad de ellers bruger timevis af tid på henover ugen. Det hele blev lukket ned, og mens farverne fik fat, gik snakken i gang.

Den hemmelige have

Selvfølgelig skulle jeg også selv prøve. Og jeg må indrømme, at der falder en salig ro over den travle dag, når man slipper alle opgaver og huskelister for at nyde en time i Johannas selskab med finurlige blomsterrosetter, bier, sommerfugle mv. omkranset af lange plantearme. Universet får lov at fylde, og imens falder tankerne på plads på øverste etage. Lidt som at sidde på kanten af højbedene i køkkenhaven og luge eller prikle tusindvis af kæmpeverbena i bakker.

Bøgerne får herfra de varmeste anbefalinger med på vejen. Både til de store børn og til voksne med grønne aner. Pak dem i bilen før sommerferien går mod varmere himmelstrøg, eller tag dem med i sommerhuset. 

 

Den hemmelige have

TITEL: Den hemmelige have

FORFATTER: Johanna Basford
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Johanna Basford
UDGIVELSE: Maj 2015
SIDER: 96
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens Forlag


Den fortryllede skov

TITEL: Den fortryllede skov

FORFATTER: Johanna Basford
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Johanna Basford
UDGIVELSE: Juni 2015
SIDER: 96
SPROG: Dansk

FORLAG: Politikens Forlag

psst.
Er du på pinterest, instagram eller twitter, kan du se malebogskreationer med hashtags som #stressaf, #kunstterapi og #zendoodle, #denhemmeligehave og #secretgarden.