Den blå skærmlilje ses i rigtig mange haver i dag og jeg har den da også selv. Og pæn det er den skam, den blå, men den hvide version er jeg bestemt også vild med – måske er det min favorit. 


TEKST & FOTO KARINA
Hvid skærmlilje, agapanthus

Jeg skal indrømme at jeg ikke rigtigt har gjort noget ud af krukkerne i år. De fleste står faktisk tomme, da der ikke sådan rigtigt har været noget jeg har haft lyst til at plante i dem. Nogle er der dog lidt fyld i og det er netop skærmliljerne som har overvintret i vores havestue. De blå står i forhaven og de hvide her ved vores terrasse. Hvis jeg nu skulle have plantet lidt flere krukker til og skulle skærmliljerne have selskab kunne jeg nemt forestille mig Euphorbia ‘Diamond Frost’, som en køn partner eller måske den hvidstribede græs Phalaris arundinacea ’Picta’ eller blot nogle hvidblomstrende hosta, eller, eller, eller – for jeg kunne sagtens komme i tanke om flere. Alligevel så tror jeg, at dette år bliver holdt i det helt enkle, så den helt store krukkeudskejelse må vente, måske til næste år. I år vil jeg blot glædes over de få krukkearrangementer der er, blandt andet arrangementet her med hvid skærmlilje, som jeg nok ville vælge som min krukkefavorit.

Hvid skærmlilje, agapanthus

Og så til det bedste ved det hele, og det er at den hvide udgave er langt mere hårdfør end den blå. Jeg har nu ikke dristet mig til at lade den stå ude vinteren over.

Hvid skærmlilje, agapanthus

 

Den er da bare så fin. Hvad siger du?