Ønskerne til indretning af en have ændrer sig til stadighed. En af de ting der er større og større efterspørgsel efter er at kunne tilberede sin mad under åben himmel. Så kommer man ud i den friske luft og stegeos mv. kommer med.


TEKST & FOTO: LONE

Hører man til livsnydertypen, der elsker at have gæster på terrassen, så er det jo ikke mindre hyggeligt, når man pludselig har fået flyttet “samtalekøkkenet” med udenfor og kan lave maden der hvor gæsterne sidder og nyder sommeren eller den sidste solstråle på en efterårsdag. I den forgangne sommer var jeg på besøg i den store hollandske besøgshave “Appeltern”, hvor der var flere gode bud på de udendørs køkkener. Her ser du et af dem. Køkkenet er bygget op i elementer fra det hollandske firma wwoo, der går efter at producere elementer, der er lette at vedligeholde og samtidig overlader muligheden til den enkelte for en personlig opbygning af køkkenet.

Køkkenet består af et vægsystem i lyse- eller mørkegrå elementer, hvorpå man kan opbygge alt, hvad man ønsker som hylder, bordplader, vask, grill mv.

Udekøkken

I haverummet her er udekøkkenet bygget op i det fri med hæk som baggrund, og køkkenet har som gulv store fliser lagt uden forbandt for et minimalistisk udtryk. Her er plads til par stole til gæster eller familie, der hygger med, mens der laves mad i køkkenet.

Udekøkken

Ved siden af køkkenet er der opbygget et område overdækket af parasolformede træer, der på sigt kan byde på en plads i skyggen på varme dage.

Udekøkken

 

Udekøkken

Overfor køkkenet er der anlagt et spejlbassin og modsat bygget en pavillon med overdækket spisebord. Her er tænkt på det hele.

UdekøkkenHar du fået lyst til at bygge et udekøkken i din have med fritstående moduler, så kig endelig videre på wwoo’s hjemmeside og lad dig inspirere. Du finder mere information om wwoo her.