Flotte lange amaryllis er vidunderlige ved juletid. Mangler du plads til buketter i store vaser, så gør som her – hæng dem op.


TEKST & FOTO: LONE

Amaryllis er for mange blevet en helt naturlig del af julen. I november begynder man at kunne få dem på de fleste markeder og hos blomsterhandleren, og selvom en enkelt amaryllis kan være pænt pebret (20-25 kr.), er prisen for dekorationen måske alligevel forholdsvis billig, for der skal ikke så meget til for at få skabt en fin stemning med amaryllis.

Her er det blot tre ret lange hvide amaryllis der er hængt op sammen med lærkegrene med lav. Ophænget er blot naturfarvet jute fra havekassen.

Det skønne er at amaryllis tit holder længere, når de hænger på denne måde, da man ikke oplever at de knækker eller at stænglen begynder at rulle (alle der har haft amaryllis som afskårne stående i vand, vil vide hvad vi mener her). Det eneste er naturligvis, at man skal sørge for, at den hule blomsterstængel er fyldt godt op med vand.

Her er to af de tre amaryllis samlet med grene ét sted og hængt op. For den midterste af dem er blomsterstænglen bundet fast i den ene ende af snoren, og så er grenene bundet i den anden ende af snoren som modvægt. Så kan der løbende justeres lidt i højden på den midterste, hvis det ønskes senere.

Blomsterne her er hængt op over et bord. Jeg har også tidligere år haft dem hængende i vores store vinduespartier – det ser faktisk også fint ud.