I dag tager vi hul på en ny serie opskrifter. Opskrifterne er fra den helt nye bog fra det dansk-svenske par Luise Vindahl og David Frenkiel, som også har forfattet ‘Green Kitchen Stories’. I februar 2018 udkommer deres efterfølger ‘Green Kitchen derhjemme’, og du får over de næste fem uger en række sprøde opskrifter fra den nye bog.


TEKST: LUISE VINDAHL & DAVID FRENKIEL, FOTO:  FREDERIK FRENKIEL

Er ideen om salater i glas ikke fantastisk? Kom dressingen i bunden af glasset og fyld op med en blanding af alle de grøntsager, frugter, korn og bælgfrugter, du bedst kan lide. De er nemme at bikse sammen, transporteres uden problemer, holder sig friske i køleskabet et par dage, og så får du endda lov til at ryste glasset som en bartender, så dressingen fordeler sig inden servering! Vores middelhavssalat indeholder pesto og et udvalg af lækre, marinerede grøntsager og bønner, sprøde bolsjestribede rødbeder, spiraliserede courgtter og søde friske figner.

middelhavssalat
i glas

INGREDIENSER

1 rå bolsjestribet rødbede, skrællet
8 sorte kalamataoliven, afdryppede og uden sten
1 courgette
2 små figner eller 8 stenfri druer
8 cherrytomater
4 spsk perfekt pesto (side 25) eller
færdigkøbt pesto
2 spsk olivenolie
8 marinerede artiskokhjerter, afdryppede
70 g dåsebønner (hvide, borlotti eller kidney), skyllede og afdryppede
2 håndfulde (50 g) blandede salatblade
2 spsk citronsaft

SÅDAN GØR DU

 

  • Skyl og tør alle de friske ingredienser. Skær rødbeden i tynde skiver (brug eventuelt et mandolinjern), halver oliven, spiralisér eller riv courgetten, del gerne i kvarter (eller vindruerne i halve) og halvér tomaterne.
  • Pisk pesto med olivenolie, så den bliver tyndere.
  • Fordel pestoen i to mellemstore glas med låg – åbningen skal være bred.
  • Arranger rødbedeskiverne op ad glassenes inderside. Fyld glasset med oliven og marinerede artiskokker, bønner, courgtter, frugt og tomater og til sidst salatblade.
  • Dryp citronsaft øverst.
  • Luk glassene, og tag dem med på udflugt eller opbevar dem i køleskabet – salaten holder sig frisk i 1-2 dage i køleskabet, hvis glassene ikke åbnes.

Inden servering rystes salaten ud i en skål og vendes forsigtigt, så det hele dækkes af pesto. Alternativt kan du nøjes med at ryste glasset og spise direkte af det med en gaffel!

Denne opskrift – samt mange andre grønne opskrifter fra det dansk-svenske par Luise Vindahl og David Frenkiel – finder du i bogen ‘Green Kitchen derhjemme’ fra Politikens Forlag.
 
TITELGreen Kitchen derhjemme
FORFATTER: Luise Vindahl & David Frenkiel
FOTOS: Frederik Frenkiel
UDGIVELSE: Februer 2018
SIDER: 256
SPROG: Dansk