Det danske forår lader vente på sig, og mens man bevæger sig rundt i en gråbrun, kold og helligdagsstille by, må man kigge efter de små tegn på, at det ER vendt, og at der er lysere tider på vej. Og det er vel egentlig også helt i tråd med påskens budskab.


TEKST & FOTO:  HENRIK

Det er så dejligt, når det pibler frem fra de første små, frosttolerante løg og knolde i vores haver, skovbunden og byens parker. Man bliver altid lidt imponeret over deres ukuelige vilje til at trodse vintervejret og insistere på, at NU er det altså tid. Vi andre kan knap nok finde ud af, hvor mange lag overtøj, vi skal tage på, så det er altså fint med disse forårsbebudere, som har registreret, at nu er det forår. Endda uden at kende til sommertid og kalender. Heldigvis har mange byer valgt at lægge løg i rabatter og vejkanter, så vi kan nyde synet af blomsterne, når vi bevæger os rundt til påskens frokoster og andre begivenheder. I Aarhus faldt jeg over disse fine påskefarver langs Ringgaden, og dem kan man da kun blive i godt humør af midt i alt det grå. Så selv med lidt feber i kroppen måtte jeg lige ned i øjenhøjde med disse krokus.

Sådan en lille strimmel grønt (eller gult er det jo nærmere) gør underværker imellem asfalt og beton. Det er en god investering at lægge sådan nogle gaver i jorden, som så kan poppe op og sprede godt humør til alle de fortravlede bilister, der passerer i tusindvis i løbet af et døgn.

Længere fremme er vejprofilet mere generøst, og der er blevet plads til en bred midterrabat med store vejtræer. Her finder vi et flot tæppe af erantis, næsten som i en skovbund.

På mange måder er dette en ideel vokseplads, for her kan de få ro og fred, uden at nogen roder i jorden, og de kan få suget masser af energi i de åbne græsflader.

 


Så hvis du skal ud og trave lidt i påsken, så kan du jo se efter, om ikke der er flere forårstegn på din vej? De er derude, så vi skal bare have øje for dem. Rigtig god påske.