Hvis man kører rundt i Holland, er det værd at besøge nogle af de mange små specialplanteskoler. Her er der gode muligheder for finder planter, som ikke lige er at finde så mange andre steder.


TEKST & FOTO: JEANNETT

Jeg har besøgt Kwekerij Jacobs, som blandt andet har specialiseret sig i solbrud, Helenium, men der er bestemt også mange andre skønne planter at finde her.

Jeg købte fx udover lidt for mange solbrud også solsikker, Helianthus, og nogle forskellige prydgræsser.

Som flere af de andre små planteskoler så har Kwekerij Jacobs også en smuk inspirationshave i forbindelse med planteskolen både med forskellige moderplanter og andre specielle planter.

Haven er anlagt rundt om en lille naturlig sø, som ligger midt i haven og føles som et åndehuld mellem de høje græsser.

Henk siger selv, at haven nok ikke er en arkitektonisk perle, men det er til gengæld en skøn samling af utroligt smukke stauder og prydgræsser.

Vi besøgte haven i den første uge i september, en solskinsdag uden en sky på himlen, det perfekte tidspunkt at se haven på, bortset fra at solen gjorde det lidt besværligt at tage billeder.

 

Haven er helt speciel, for de høje græsser og stauder gør, at man går mellem planterne på en anden måde, end vi er vant til i traditionelle haver.

Her kommer man virkelig tæt på planterne. Det føles som at gå midt inde i bedene omgivet af store grupper af planter, hvoraf mange er højere end én selv.

Der er rigtig mange Helenium rundt om i haven. De fleste er i blomst og så utroligt fine mellem græsserne her sidst på sommeren.


Ud over solbrud er der også mange asters, pileurt (Persicaria), solskikker og stenurt (Sedum) i blomst, og så står de mange elefantgræsser (Miscanthus), jo også i blomst.


Der kan læses mere om planteskolen på kwekerijjacobs.nl.

HER ER VI 
5e Dalweg 4
9699 TS Vriescheloo
Holland