Jeg har i mange år tænkt, hvor skønt det kunne være med en krydderurtehave i forbindelse med det lejlighedskompleks eller sommerresort, hvor vi har boet i en sommerferie. I år fandt jeg endelig et sted, hvor det var en del af setup’et


TEKST & FOTO: LONE

Det er jo ikke fordi, det kræver det helt store at anlægge en krydderurtehave som denne, når man tænker på alle de udgifter, der i øvrigt er med at drive et stort ferieresort. Og det er da udpræget luksus at kunne gå ned i den store fælles have og åbne døren til en krydderurtehave, hvor man kan finde alt det, man lige står og skal bruge til aftensmaden eller til morgenens omelet. Vi tager dig i dag med inden for lågen i en krydderurtehave i Sydspanien.

Krydderurtehaven er anlagt med store højbede, så det er nemt at plukke af urterne.

Gulvet er fyldt med barkflis, hvor der er udlagt trædefliser – også i træ.

Alt er smukt markeret med fine små sort/hvide skilte, så det er til at finde det, man skal bruge – også selvom man ikke lige er specialist udi krydderurter.

Jeg kunne ønske, at flere feriesteder indførte haver som disse. Så skulle vi ikke allesammen ud og købe krydderurter i potter med efterfølgende udsmidning af planterne, før man forlader feriestedet – hvis man da ikke lige får handlet på det lokale marked, hvor krydderurter købes i bundter.

 

 

Hvad tænker du? Synes du om ideen? Og har du mon oplevet et feriested, hvor man kunne se noget tilsvarende? Del gerne.