Har du lagt mærke til, hvordan der over de senere år er kommet flere og flere forskellige farver i handlen af den traditionelle juleblomst: Julestjernen. I dag besøger vi Lotte fra instagramprofilen @lotteslillehave, der er har tabt sit hjerte til den lille decemberbebuder.


TEKST & FOTO: LOTTE SØRENSEN, @LOTTESLILLEHAVE

Oprindeligt stammer julestjernen fra Mexico, hvor den vokser vildt og kan blive op til 5 m høj. Julestjernerne kom til Europa i 1805, og i dag findes de i over 150 forskellige farver og former. Der er ingen jul uden en julestjerne her hos mig. Jeg synes, at de tilføjer noget festligt til julen, dog har jeg dem aldrig i den traditionelle røde farve.

Her i december laver jeg en del kranse og juledekorationer, og julestjerner er i år en stor del af dette. Herover ses vores spisebord omdannet til arbejdsbord, mens jeg arbejder med dekorationer og nyder synet af de smukke stjerne.

Jeg bruger julestjernerne på mange forskellige måder. Herunder ses fx af mine dekorationer i oasis, hvor der er lavet plads til en pink julestjerne.

Herunder yderligere tre forskellige dekorationer med julestjerner:

Først en dekoration med de fine julestjerner i miniformat, som er meget populære. Her har jeg brugt seks af de små og lidt eukalyptus og så lige et lys i midten. På det midterste foto ses en kurv med tofarvede julestjerner. Til højre herover en laksefarvet julestjerne, som er en af mine favoritter.

Hos en blomsterdekoratør så jeg, at de havde sat julestjerner i små rør – virkelig fint og en skøn ide.

Og hvem kan stå for de sarte, uimodståelige, lyserøde julestjerner? Jeg kan ikke.

Du kan se meget mere fra Lottes have på instagramprofilen @LottesLilleHave.