lørdag den 5. januar 2013

ANNE CHAMBERS' PARADIS

HAVEREPORTAGE

Mon ikke du kender dette element? 

Det er fra haven ved Kiftsgate Court, der ligger smukt i bakkerne i engelske Cotswold. En have skabt af tre generationer af kvinder. Og haven er stadigvæk i familiens eje.

TEKST & FOTO: LONE
Det første vi ser da vi ankommer til Anne Chambers' matrikel er selvfølgelig den skønne, engelske ejendom og så det velassorterede plantesalg, der ligger først for. 

Det er Anne Chambers selv der bestyrer plantesalget det meste af dagen hvor vi er her, hvilket viser sig vældig praktisk, når vi nu ved dagens afslutning har brug for råd om planterne i haven. Og Anne er meget imødekommende og hjælper gerne. Et perfekt punktum på en skøn havevandring.

Men følg nu med. Vi tager lige en ekstra havevandring i de skønne omgivelser.Vi går rundt om huset og kommer til en terrasse formet som en halvcirkel. Til højre ligger den smukke bygning - til venstre ses, helt nede ved bunden af en stejl skrænt, det fine, cirkelrunde bassin som geometrisk pendant til terrassen.

Her ligger det bassin som Anne Chambers' mor har føjet til haven. En halvcirkel, der spejler sig i himlen eller skrænten, når først vi kommer derned.

For at komme ned til plateauet skal vi på en gåtur ned af den terrasserede skrænt - oprindeligt bygget af italienske arbejdere hyret af Anne Chambers' mormor.
På vej ned af den lidt golde skrænt kan man beundre de skønne belægninger - nogle steder lidt forfaldne, men uanset det skønt med bl.a. de fine kanter af runde blokke.
På vejen støder vi også på en lille plads, hvorfra man kan nyde den vidunderlige udsigt. Bemærk bænkens klare blå farve, der er gennemgående for inventaret i haven.

Udsigten fra det grønne plateau er fantastisk og man forstår godt, at Anne Chambers' mormor har anlagt dette område. Som eneste sted på grunden er her virkelig det åbne view udover den engelske, storslåede natur.

Vender man sig om og kigger tilbage, ser man øverst huset og så skrænten vi kom ned af.Midt på skrænten ligger en overdækket terrasse, der er bygget ind i skråningen med trappeanlæg og kildevæld - den er et besøg værd!
På vejen op kan vi nyde et væld af blomstrende stauder i hvidt, rosa, pink og lilla og buske blandet med gråt løv. Her er bla. rosen 'Iceberg', storkenæb, pæoner, torskemund og salvie.
Fra terrassen er der den skønneste udsigt over landskabet. Vi falder i staver og nyder udsigten. Det er så  smukt og ubeskriveligt - håber billederne yder stedet retfærdighed, så I kan fornemme det!

Der er mange flere skønne og imponerende haverum ved Kiftsgate Court, men dem vil vi besøge en anden gang. Så ... fortsættelse følger!


10 kommentarer:

 1. Skønne billeder og hvem der bare havde plads til sådan et basin - det gir en rigtig god effekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er SÅ smukt.
   Hvem der bare havde en udsigt som denne at lade et bassin spejle sig i :-)

   Slet
 2. Oh my - jeg må altså komme til england - tak for kigget ud over hvad de formår så storslået i england - at lade kultiveret have og naturen glide sammen uden nogle stor bump på vejen ;0) Hvem der kunne sidde der på bassinkanten og meditere og drikke sin afternoon tea - suk :0)

  SvarSlet
 3. Tak for den skønne udflugt til Kiftsgate Court.

  SvarSlet
 4. For en hage! Den må settes høyt oppe på hager å besøke før man dør :) Eller neste gang man skal til England :) For å avdramatisere.. da gleder jeg meg til fortettelsen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt - du har endnu et skønt haverum til gode :-)

   Slet
 5. Sikke et sted! Ja fortryllende og forunderlig. Stærke kvinder med vilje og noget på hjertet...tager lige en lille drømmetur sådan en lørdag aften:0)

  Dejlig aften og mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 6. Det er jo mere en park end en egentlig have. Men smuk og fortryllende er den da.....og som du skriver sikke en udsigt! Smukke billeder, der gør en glad.

  SvarSlet
 7. Øj altså.. hvor er det fint. Der kunne man vist godt bruge nogle timer... Jeg må lige se nærmere på det sted.
  Måske det var noget vi kunne besøge.....
  Rigtig god weekend.
  Susan

  SvarSlet
 8. Hello, i think that i saw you visited my website thus
  i came to “return the favor”.I'm trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use some

  of your ideas!!
  My blog ... bedlamite.pixnet.net

  SvarSlet

ANNONCE