For at se på et eksempel, hvor smalle bede viser vej, tager vi jer med et smut til The Courts Garden. Her skal vi se på placering af bede som linjer i haven – bede der viser vej. 


TEKST & FOTO: LONE
The Courts Garden

Bedene her ligger som smalle linjer på hver sin side af stien, der fører fra ét haverum til et andet.

Når man kommer hertil, fristes man straks til at tage turen henad passagen – også selvom der lige på den anden side er en stor græsplæne.

Bedene fungerer både som linjer, der forstærker stien og som ramme for den store græsplæne, der det kan ses på de herefter følgende fotos.

Da der er valgt beplantning af høje græsser, opnås der i sensommeren en fantastisk rumfornemmelse i den lille passage, mens der sikkert på andre tidspunkter af året er frit udsyn mod græsplænen.
Udover græsser er der blandt andet roser og tidselkugle i bedene – for ikke at nævne de store skulpturelle, stedsegrønne taks, der holder på formerne året rundt.

The Courts Garden
The Courts Garden

The Courts Garden

 

The Courts Garden

HER ER VI
The Courts Garden
Holt, near Bradford on Avon, BA14 6RR

OM HAVEN
The Courts Garden huser en lang række af haverum, der består af tre primære områder: “The Lower Garden” med bl.a. vandløb og bassin, “The Upper Garden” der indeholder de lidt mere formelle haverum og sidst – men ikke mindst – et arboretum (en samling af forskellige træer).
Blandt flere har gartner Troy Scott Smith, der er oplært i haven ved Sissinghurst Castle, haft stor indflydelse på havens nuværende form via sit arbejde med haven fra 1997-2005.

Har du lyst til at se mere om design af bede, så kig endelig i artiklen: Design dine bede.