tirsdag den 18. marts 2014

DRIV DINE PURLØG INDENFOR

KRYDDERURTER

Det første grønne drys fra egen have er i særklasse og helt noget for sig. Grav derfor en klump af dine purløg op fra havens bede og pot dem op. Så har du dejligt grønt at klippe af fra køkkenbordet til din æggemad. 

TEKST: MARIANNE
FOTO: LENE & MARIANNE


De står jo derude og venter, og har allerede stukket "næsen" op over jordoverfladen, robuste som de er. Så når du bliver utidig fordi du allerede har sået, revet eller ordnet i din forårshave, så grib spaden og grav en klump purløg op. Det kan såmænd være alle mulige urter, du har mange af, men purløg fra egen have er nu noget særligt.

De gror hurtigt til, og har du et køligt rum, bliver de ikke langløbne, men bevarer deres sprødhed og stærke smag. Og hvad er bedre end at kunne klippe af sine egne fra haven? Vil du nu snyde lidt, så kan du tage dem, du har købt i supermarkedet og klippet i bund. Ud af potten med dem, op i en ny og lidt større potte, og så frisk muld i. Vand godt igennem og vent så. Så har du stort set samme resultat. Og når det bliver lunere, så kan du bare stille klumpen i i din have igen. Vupti - to smæk med fluesmækkeren.

Og så er det ellers bare at gå forbi hønsegården på vejen ind, eller at finde et sted med rigtige landæg fra høns, der har jord på fødderne. Sådan en æggemad med purløg på .... uhhhh, det er bare det bedste. Og skulle du få lyst til at klippe andre urter, så kan du jo arrangere dem i en lille flaske ved hver kuvert sammen med en saks, så I kan klippe så meget I har lyst.


Vil du læse mere om purløg, så har vi skrevet om planten her
3 kommentarer:

 1. Har lige skrevet på Drømmegaven om purløg. Kartoffelmad med egen purløg det er da bare en winner! Mit purløg står flere steder og foran huset mod syd, er den langt fremme, så det varer ikke længe, før jeg kan plukke af den.
  Smart at have purløg flere steder, så er der hele tiden frisk forsyning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du? Det er sådan en god idé at gæsteblogge! Ja, denne artikel har jo ligget klar lige siden vi lavede køkkenhavemagasinet, men sådan er det med os. Hvis man kikker efter i denne artikel, så er det den samme krydderurtebuket, der står og pynter på bordet, som man kan finde i e-magasinet. - ja, nu afslører jeg det, men sådanne finurligheder synes jeg selv er sjovt at få øje på.

   PS. ja, mine er efterhånden også klar udenfor. Mange har dem også i deres drivhuse eller i en mistbænk. Men en vindueskarm, det har vi alle, tænkte jeg. :-)

   Slet
 2. De titter opp på utsiden av kjøkkenvinduet vårt nå. Kanskje skal jeg ta med en klump inn :) God ide!!

  SvarSlet

ANNONCE