mandag den 1. juni 2015

UDVIDELSE AF PERGOLAEN I LENES HAVE

REDAKTIONENS HAVEDAGBOG

Endnu en uge er gået. Der har været travlhed indendøre med at rive det gamle køkken ned og gøre klar til det nye, som bliver leveret i den kommende uge. Derfor - og fordi der er blevet lagt sidste hånd på sommermagasinet - har der ikke været megen tid til havearbejde i ugens løb, men til gengæld blev weekenden delvist brugt derude, og vi fik styr på et hængeparti, som var begyndt at haste.


Jeg har dog fået taget lidt billeder, for lidt frisk luft i lungerne skal man jo have!

TEKST & FOTO: LENEPå grund af køkkenplanerne er vores udekøkken blevet flittigt brugt i den forgangne uge, og selvom  vejret ikke har vist sig helt fra den side, vi kunne ønske, har der været nogenlunde læ, og med elvarme i loftet har vi sagtens kunnet stå derude og kokkerere.

Her fra min plads ved gasblussset har jeg nydt at se ud i haven, hvor alting gror i ekspresfart. Særlig glad er jeg for at det endelig er lykkedes for mig at få tulipanerne integreret bedre i staudebedene. Jeg har i mange år været træt af de nedvisnende blade, og når jeg har læst at de omkringstående stauder jo dækker for bladene har jeg tænkt: Ja, godmorgen min bare. Men nu har jeg fået plantet stauderne så tilpas tæt, og har sat tulipanerne ind imellem, i stedet for at indrette stauderne efter tulipanerne. Det er jo egentlig logik for burhøns, og jeg kan ikke fortælle, hvorfor det ikke er lykkedes for mig noget før, men nu funker det!Nå, men til hængepartiet: I et hjørne af haven, opad raftehegnet til den ene nabo, har vi i et par år haft en rose, Helena Lykkefund, også kaldet honningrose. Den er blevet sparsomt beskåret, og den vokser igen i år som en gal. Den hænger hen over bøgehækken og ned over brændestakken, og de længste ranker er omkring 3 meter. Nu skulle den have lidt støtte.

Vi fik lagt tværlægter ovenpå de to eksisterende lægter, og så var det en smal sag at få bundet de lange rosenranker fast. Her under det kommende duftende rosenflor glæder jeg mig til at spise mine havregryn. Der er nemlig plads til en stol i morgensolen.


Det er skønt med endnu et tjekmærke på listen, som nu er skrumpet betragteligt ind. Der er faktisk ikke de store projekter i støbeskeen, kun almindelig vedligeholdelse. Men lur mig, om ikke jeg i løbet af sommeren får en idé eller tre!

2 kommentarer:

  1. Godt med det med at plante tæt, så man bare IKKE kan se de grimme nedvisnede tulipaner. Det vil jeg gøre dig efter. (Med bukserne på altså).

    Hvor MÅ det bare have været skønt at stå og skue ud over haven hver gang, du laver mad. Men tag et halstørklæde på, ikke! ;-)

    SvarSlet
  2. Ja! Ideerne driver værket, de giver lyst og energi.

    SvarSlet

ANNONCE