Det kan være svært at få læ på terrassen, når kvarteret er nyt og området kort forinden var en brakmark. Vi har været på besøg hos en ung familie med hang til at spise ude – også på sene sommeraftener.


TEKST & FOTO: LONE

For nogle år siden købte familien her et rækkehus. Husene ligger alle som perler på snor opad en bakke orienteret mod vest, og der var ikke megen læ eller ly at finde på grunden. Haven blev anlagt med hæk omkring terrassen og kugleahorn som overstandere. I tillæg blev parret efter lang tids overvejelse enige om at investere i en markise. En beslutning der ikke er fortrudt sidenhen.

MARKISE
Terrassen er orienteret mod syd, og i sommersæsonen er her sol det meste af dagen. Markisen dækker det meste af terrassen, når den er helt ude. Udover afskærmning mod solen, tager markisen også duggen om aftenen, og så har markisen den gevinst, at den også skærmer mod den bagende sol i husets stuer, der ligesom terrassen også er orienteret mod syd.

på terrassen

Allerede i de tidlige forårsmåneder er markisen i brug og giver hygge på terrassen, også selvom bøgehækken endnu ikke er sprunget ud.

VÆGGE AF BØG OG TRÆVÆRK

Terrassens vægge er bøgehæk på to sider. Den smukke hæk gemmer terrassen fra omgivelserne det meste af året. Kun fra midt forår, hvor den begynder at tabe de gyldne blade og indtil udspring i maj, er her lidt åbent.

For at lukke helt af mod den susende vind fra bakkens bund, er der mod vest bygget en væg med sortmalet bræddebeklædning. Væggen er toppet med mørke betonsten, så den bliver lidt mere rå, og uden problemer kan holde til at her diskes op med alverdens krukkeplanter henover sommeren. På væggens yderside er der plantet et espalieret æbletræ kantet med buksbom ved foden.

MØBLER FRA TRIPTRAP
Møblerne på terrassen er fundet hos TripTrap. Møblerne er valgt efter at skulle passe til familiens øvrige stil og samtidig gå godt i spænd med parrets materialevalg til hus og markise.

på terrassen

på terrassen

OGSÅ I MINISTØRRELSE
Til husets små beboere er der købt tilsvarende små, søde stole i gul med tilhørende bord – samme design som spisebordsstolene.

espalieret æbletræ

SNUP STILEN
Terrassen her er præget af dansk, moderne design med et strejf af Italien. Bordet er Ocean i teak fra TripTrap. Stolene er italienske Emu – også købt hos TripTrap. Krukkerne er valgt i beton og terracotta.

på terrassen

På lune sommeraftener drikkes her god toscansk rødvin til hjemmelavet pasta eller skønne salater mv. Efter middagen rammer duften af god italiensk espresso næsen, og så bydes der på dessert – under markisens skygge.