Det er juli måned og vi er på tur til New York – en storby der aldrig sover, og hvor der altid er noget der lokker rundt om næste hjørne. 


TEKST & FOTO: LONE

En lille uge var vi i New York. Hele familien. Jeg selv med stor interesse for alt, hvad der er grønt. En øvrig familie, der er noget mindre interesseret i den del af byen. Men efter flere timers oplevelser i den fascinerende storby med næsten 40 grader i sommervarmen, lokkede the Battery – og “Gardens of Remembrance” – med et svalt ophold midt i sommervarmen.

Gardens of Remembrance

Parken var på min egen ønskeliste til gåturene i byen, da jeg er stødt på den i forbindelse med interesse for Piet Oudolfs projekter. Så behovet for et hvil var en kærkommen lejlighed til at se parken, der er designet i et samarbejde mellem Saratoga Associates og Piet Oudolf.

Gardens of RemembranceFarverne i parkens beplantning omfavner vandet, der grænser umiddelbart op til parken. Strandkål, græsser og flere blomstringer i sart blå eller violette farver, gør kombinationerne lette og milde – som en varm sommerbrise ind over land.

Gardens of RemembranceI de lange bånd af belægninger og beplantninger er der hist og her placeret bænke, så man kan sætte sig og nyde udsigten mod syd, hvor Frihedsgudinden kan øjnes.

Man kan lade tankerne flyve og mindes de mennesker, som parken er skabt til ære for – ofre og overlevende fra 9/11; den forfærdelige katastrofe i september 2001, hvor et terrorangreb på tvillingetårnene i NYC satte byen – ja, store dele af verden – i alarmberedskab. Mange husker dagen som var det i går, og ikke mindst hvor man var, da katastrofen indtraf. Parken skal give rum og lejlighed til både at mindes og til at finde fornyet håb og optimisme.

Gardens of RemembranceOg denne dag i juli gør haven netop det – giver håb og optimisme.

Ikke direkte afledt af de bølgende planter i sommerbrisen, men på grund af at de danner den smukkeste ramme om det mest livsbekræftende syn!

Børn i alle aldre, og af forskellige nationaliteter, bader i det store springvand midt i parken.

Den ene vandstråle efter den anden skyder op fra belægningen, og mens fædre og mødre får et hvil på de omkringstående bænke i skygge af platantræerne, danser og springer poderne legende rundt og griner.

Ind imellem springer også en voksen eller to ind i legen og nyder kulden fra vandet.

Næsten som født på ny går vi videre i sommervarmen. Tøjet tørrer hurtigt og nye oplevelser venter – forude tuder båden til Staten Island.

Gardens of Remembrance

Du kan læse mere om “Gardens of Remembrance” på hjemmesiden www.thebattery.org.