På vej på havetur i Jylland slog vi for et par år siden et smut indenom Odense, hvor vi bl.a. besøgte Mette Krull, som har bloggen Krulls Krukker. Nu skal I med på besøg hos Mettes genbo, Lars, og han kan altså også noget med krukker!


TEKST & FOTO: LENE

Allerede i indkørslen ser det lovende ud. Der er en overdådighed af krukker opmarcheret foran garagen. Vi havde hørt meget om haven, og det syn der møder os her gør, at vi nu begynder at glæde os for alvor.

Ved siden af, og på trappen op til stuen er der fyldt med krukker med blomster primært i den lilla/purpur skala. Det giver et dejligt, roligt helhedsindtryk med tone-i-tone blomster.

På fliserne modsat terrassen er der også linet op til den store guldmedalje, og til at indramme det hele er der et skønt lille plantebord i den sødeste lysegrønne farve.

Langs hækken modsat trappen danner krukkearrangementet her den fjerde del af haverummet. Det er en rigtig god idé at blande store og små krukker og høje og lave blomster mellem hinanden, da det giver en højdeforskel, der er med til at gøre arrangementet mere levende.

Alle vegne er der krukker, og kigger man op er altanen fyldt op – både hængende og stående. Det må være skønt at sidde deroppe i blomsterjunglen og nyde aftensolen!

Under buske og træer gemmer der sig en lille pigstensbelagt hule, hvor man kan gemme sig – enten for at få en lille lur eller for at få fred til at læse en god bog. Eller måske skal man bare ligge og kigge op i det grønne og tænke store tanker!

Rundt omkring i haven er der skønne kig, og noget der især fanger mit blik, udover de skønne krukker selvfølgelig, er denne kugle med mosaik i forskellige grønne nuancer. Lars har nogle stykker hængende i træerne, og det ser rigtig godt ud, når de reflekterer solens stråler. Sådan én kunne jeg godt tænke mig hjemme i ét af mine æbletræer!

Tak fordi vi måtte komme og besøge din skønne have, Lars!