På en tur til New York stødte jeg på dette haverum klemt inde mellem to kareer. Et lækkert anlæg – midt i den pulserende by – og det blev i den grad benyttet af byens beboere i arbejdspauser, på vej til og fra, til en hyggesnak mv. Tag med et lille smut til storbyen.


TEKST & FOTO: LONE

Man tænker måske umiddelbart ikke, at en storbytur giver en masse havebesøg, men i en by som New York – nærmere bestemt Manhattan – er der rigeligt, hvis man lige ved, hvor man skal kigge. Både parker, små fælleshaver og bylommer finder man her.

Manhattan, New York

Haven her ligger som en lille lommehave ved blandt andet kontorerne for Metlife. Rummet er tydeligvis etableret for ganske nylig og er taget godt imod fra byens borgere.

Manhattan, New York

Her færdes den gående trafik på tværs af rummet. Nogle slår sig ned og nyder mad eller drikke. Andre læser avisen eller snakker i telefon.

Manhattan, New York

Ind imellem ser man en fortravlet medarbejder komme ud af en af bygningerne og søge i ly i en af oaserne – optaget af en intens telefonsamtale.

Manhattan, New York

Rummet er ualmindelig smukt komponeret – hvis du spørger mig. Smukke natursten som belægning, Kummer af stål og natursten – med indbyggede belysninger under bænkene af hårdttræ og ligeledes med uplight på de elegante birkestammer.

Manhattan, New York

Udover de indbyggede bænke er der også hist og pist – med gavmild hånd – placeret smukke sorte trådstole af den italienskfødte designer, Harry Bertoia.

Manhattan, New YorkPå trods af at rummet ligger i skygge mellem de høje bygninger, der omgiver lommeparken, er der en varm og dejlig stemning i rummet – på trods af mange stringente materialevalg. Måske dette kan tilskrives de velplacerede bænke i naturtræ i kombination med de smukke birketræer. Og når solen så kommer rundt mellem karréerne og kaster sine livgivende stråler ind i haven, bliver det hele nærmest magisk.