Ud over teglene, vi er ved at lægge i haven, har jeg haft et andet stort ønske til forhaven, nemlig et nyt vandbassin. Ikke et kæmpe et, men blot lidt større end den vandsten vi havde før. Se med.


TEKST & FOTO: KARINA
Det med at lægge teglene er en opgave min mand har varetaget, så bliver det nemlig lige. Til gengæld er jeg så den der bærer de gamle sten ud og de nye tegl ind alt imens min mand står for lægningen. Jeg har plaget ham om at hjælpe mig med at støbe en vandsten i flere år, men i år har han jo haft travlt med teglene. Utålmodig som jeg er tænkte jeg derfor, at godt så laver jeg den selv, og da jeg fandt ud af, at man slet ikke behøver at støbe gik det stærkt.

Iris

Lene har nemlig fundet ud af hvordan man kan lave bassiner i vådrumsplader, dem man også bruger til badeværelser. Hele opskriften står i HAVEFOLKETs sommermagasin. Måske har du allerede magasinet og hvis ikke, og du gerne vil læse hele den gode anvisning på, hvordan bassinet laves, kan du købe det hos én af vores forhandlere, du finder lige her.

Tegl i forhaven
Tegl i forhaven

Som du kan se, har vi jo også fået lagt flere tegl. Så meget som vi nu har kunnet nå på de få weekenddage, vi har haft til det.

Hegnet er jeg ikke kommet videre med, men her hvor det er blevet malet kan man rigtigt se, hvordan planterne kommer til deres ret.

Iris

Og ja, så blev jeg jo lige afbrudt af det nye projekt, nemlig vandkummen, og her er den så.

Vandkumme, vandbassin

Indeni har vi monteret springvandspumpen fra den gamle vandsten. Ledningen er ført gennem et hul vi har boret ind i siden, hvorefter det er blevet tætnet med silicone. Indtil videre lader det til at holde tæt.

Vandkumme, vandbassinDet er lidt med vilje, at jeg ikke har været helt tæt på med kameraet, for når hele forhaven er færdig har jeg i tankerne at der skal komme en længere og mere detaljeret fotoserie.

Tegl i forhaven

 

Vi slutter ved havelågen og stien mod boligens hoveddør, hvor vi nu bydes velkommen af tegl. Jeg glæder mig til at alt er færdigt, og det bliver det jo nok engang.

God mandag i sommervarmen.