Jeg har tidligere lavet en krans med hortensia. Den var bundet på en halmkrans, men der er også en meget nemmere metode. Du kan lave den på en oasiskrans.


TEKST & FOTO: LENE

Jeg har hørt mange sige, at de ikke kan finde ud af at binde kranse. Jeg synes nu ikke selv, det er så svært, men måske bunder det hos nogle i manglende tålmodighed. Det er heller ikke altid jeg har den fornødne tålmodighed, og så er det jo rart at det også kan gå hurtigt.

Denne krans er lavet på en oasiskrans af den grønne slags, der skal gøres våd inden brug. Læg den i blød indtil den har suget godt med vand.

Imens kan du gå ud i efterårshaven og klippe blomster af din hortensia. Jeg har brugt Endless Summer, der står ude foran mit køkkenvindue. De står mod nord og får kun et par timers sol om morgenen, men de holder sig smukke meget længe – og i forskellige nuancer.

Jeg har primært taget de lyseste grønne, så kransen bliver nogenlunde ensartet i farven, men den kan  jo få lidt mere spil, hvis man mixer nuancerne.

Forleden dag plukkede jeg endnu en portion hortensiablomster, som blot skal ligge og pynte i en kurv.

Tilbage til kransen: Blomsterhovederne stikkes tæt sammen i oasiskransen. Sørg for at oasis’en bliver godt dækket – også på siderne. Hvis du har et fad med høj kant, der passer til kransen, kan du lige så forsigtigt vande den, så blomsterne holder sig friske længe, men du kan også bare nyde friskheden i en lille uges tid og så glæde dig over, at hortensia tørrer smukt op, så kransen kan nydes i lang tid.

Når den bliver for støvet og trist – eller du bare bliver træt af at se på den, fjerner du bare blomsterne, vander oasiskransen op igen og stikker nye blomster i den. Selvfølgelig er der grænser for, hvor mange gange du kan genbruge oasiskransen, men 2-3 gange skulle nok gå.

Kransen vil også være smuk med andre blomster, men hortensia er og bliver min favorit til kranse. Den er på én gang både vamset og fin i sit udtryk.