Bor du i et kvarter, hvor begejstringen for planter ikke er særlig udpræget, og er du selv sådan én, der ikke kan undvære alt det grønne? Det er jeg i hvert fald, og i min lille have får den ikke for lidt. 


TEKST & FOTO: KARINA
En container fyldt med brugte lokummer, en nabobygning, der bare står og forfalder – med andre ord et kvarter, der ligeså charmerende, som det kan være, også er en område uden æstetisk værdi.
Årsagerne hertil er ikke kun en ikke-eksisterende haveinteresse, men også manglen på træer – for dem er der vitterlig ikke mange af. Hertil skal siges, at man da i nogle af de små forhaver kan finde et lille træ, men i det store hele er der altså forsvindende få. Måske virker det bare sådan, fordi kvarteret er meget domineret af bygninger og baghuse. Måske.

Personligt synes jeg jo, at det er en skam, da jeg ved, at det at omgive sig med planter har stor betydning for livskvaliteten. Desuden bliver man altså også et gladere menneske, når man færdes og lever i pæne omgivelser. Træer er uden tvivl med til at løfte et boligområde. En vej med træer og smukke forhaver er det dejligste, jeg ved.

Som en lille og ubetydelig kvinde er der ikke meget, jeg kan gøre ved mit kvarter. Uanset om det var kommunen eller naboerne, jeg henvendte mig til, ville det blive en kamp, jeg ikke kunne vinde.

På min egen lille have har jeg dog heldigvis indflydelse. Her kan jeg gøre, hvad der passer mig, og plante ligeså meget, som jeg har lyst til, hvilket jeg også har gjort.
I vores baghave har jeg givet den særligt gas med planter, da det er her, udsigten virkelig er grel. Jeg har skabt min egen lille urbane jungle, der om sommeren er dejlig fredelig og frodig.

Skønt baghaven ikke fylder meget mere end 20 kvadratmeter, har jeg alligevel fået plads til tre store hjortetakstræer. Kronerne er efterhånden blevet så tætte, at det vitterlig føles som at gå rundt i en jungle en miniature. Hvor gulvarealet ikke er optaget af terrassen, er det fyldt ud af store frodige bregner.

HJORTETAKSTRÆET giver den helt rette stemning og har længe været et af mine yndlingstræer. Vil du vide mere om det, kan du læse meget mere i planteportrættet, du finder ved at klikke på linket.

 

Ligesådan kan du finde meget mere jungleagtig inspiration i vores tidligere bragte tema om DET EKSOTISKE HJØRNE. Klik på linket, og gå på opdagelse i alle de skønne og skæve artikler.

Og så tilbage til min have – her set fra et af vinduerne på 1. sal i vores hus.
Hvor jeg dog elsker det – og hvor ser jeg bare frem til endnu en sommer i vores lille urbane jungle…