Nogle byer gør meget i plantekummer, og nogle gør det oven i købet sjovt og inspirerende. For nogle uger siden kom jeg i Lyngby forbi disse kummer, som jeg gerne vil dele med jer, for det er da lidt anderledes og farverigt.


TEKST & FOTO: HENRIK

Vi kan ikke undvære blomster i bybilledet. De skal til sammen med andet grønt. I Lyngby ved byens bibliotek faldt jeg over nogle fantastiske sensommer-sammenplantninger med masser af blomster og knald på farverne. Det er måske ikke så usædvanligt med blomster i byens plantekummer, men dét, der fik mine øjne til at stå på stilke, var kombinationen med BLADBEDER!

Trenden de seneste år har været, at køkkenhaven også bliver brugt til blomster. Mange har en slags skærehave i køkkenhaven, og det er da også helt oplagt til især etårige. Samme tendens er også gået den anden vej: Vi ser planter, der traditionelt hører til i køkkenhaven, få plads i havens øvrige bede.

Det er selvfølgelig mest for den dekorative effekt, men der er ikke noget i vejen for at høste planterne og bruge dem som ellers. Bederne her er jo kun til pynt, men de kunne sagtens indgå i havens bede derhjemme og bidrage med fest og farver i sommerens sidste uger for derefter at ryge på køkkenbordet og ende på familiens tallerkener.

Men jeg må sige, at disse grønsager virkelig bidrager til at gøre sammenplantningerne spændende med hensyn til både farve og struktur, og jeg kunne da sagtens se dem fylde et helt bed. Mere af det, tak.