I 2018 skal vi følge livet i haven hos Sofia Sundmark. Sofie bor lidt uden for Göteborg, hvor hun og hendes familie med fire børn har boet de sidste 20 år. Vi glæder os meget til at lære Sofias have og haveliv bedre at kende og ikke mindst til at nyde hendes drømmedejlige billeder.


TEKST: HAVEFOLKET, FOTO: SOFIA SUNDMARK
Sofia er 44 år og arbejder som socialrådgiver. Hun bor sammen med sin familie i en gammel fabriks- og arbejderby, Jonsered, som ligger lige uden for Göteborg. Familien består af Sofia, hendes mand Joakim og deres fire børn Klare, Hilda, August og Sigrid. To af børnene bor stadig hjemme.

I haven bor en flok pjuskede dværghøns og to franske vædderkaniner. Huset er bygget af Jonsereds fabrikker i begyndelsen af 1900-tallet. Haven er på omkring 700 kvadratmeter.

Familien flyttede ind i huset og haven for 20 år siden. De har med tiden forsøgt, på deres egen måde, at genskabe en tidstypisk have med frugttræer, grusgange og forskellige haverum med gammeldags roser og stauder.

Sidste sommer byggede de et drivhus af gamle vinduer. Det har givet mulighed for at starte havesæsonen lidt tidligere.

Interessen for have har været der lige så længe, som Sofia kan huske. Haven er hendes kreative legeplads. Nye former og strukturer får lov at vokse frem, alt efter humøret.Vi håber, at I – som vi – vil glæde jer til at se mere til Sofia og høre fortællinger fra hendes og familiens haveliv.

 

Du kan se meget mere fra Sofias have på hendes instagramprofil, der emmer af stemningsmættede billeder: @sofiasundmark.