Ole startede som gæsteskribent på HAVEFOLKET tilbage i juni 2014, og siden er han ind imellem poppet op med artikler om havehistorie eller reportager fra smukke gamle haver. Ole har en helt unik viden om historiske haver og vil her på magasinet en gang om måneden henover 2018 berige os med beretninger om havens historie eller andre interessante input i samme boldgade.


TEKST: REDAKTIONEN, FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF OLE FOURNAIS

Ole Fournais er uddannet cand.mag. og har gennem 35 år undervist ved Beder Gartnerskole, der via fusioner nu hedder Jordbrugets Uddannelsescenter. Oprindelig var Oles fag primært økonomi, international handel, EU-forhold o.l. – samt faget ‘havekunstens historie’. Dette fag har han også gennem en længere årrække holdt foredrag om ved Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup, Aalborg, Odense, Herning m.fl. Desuden har Ole i 25 år anmeldt danske og udenlandske have- og plantebøger for anlægsgartnerbranchens blad Grønt Miljø og skrevet adskillige artikler til både dagblade og magasiner.

I 1993 blev Ole tildelt Nordisk Anlægsgartnerlegat, som bragte ham på et længere ophold i det nordlige Italien, hvor han studerede både private og offentlige haveanlæg. Siden har Ole hvert år gennemført en haverejse til Como- og Maggioresøerne, og han skal afsted igen til maj.

Dette blev samtidig begyndelsen på hans mange haverejser til en lang række andre lande – og efter pensionering for et par år siden er haverejser blevet suppleret med talrige opgaver som rejseleder på “seriøse” kulturrejser for flere firmaer.

Efter 30 år i stor gammel villahave med skønne aldrende frugttræer har Ole og hans frue nu i 10 år boet i lejlighed med to altaner – og ikke mindst med udsigt over havet. Det er en daglig nydelse at aflæse vejret af havets bølger og at opleve årstidernes skiften på den nærliggende store skov.

Vi glæder os meget til at læse flere af Oles havehistorier eller beretninger fra nogle af de haver, han besøger.