Hvis du har været på udkig efter en fin drømmefanger, så ved du, hvor svært det er at finde den slags. Så hvorfor ikke bare lave en selv. I dag viser Lars Jon dig, hvordan du gør. Tag børnene med i arbejdet – de vil elske det. Ikke mindst resultatet.


TEKST: LARS JON,  INTRO: HAVEFOLKET, FOTOS: LISBETT WEDENDAHL, ANDREAS BOESKOV

Jeg har altid syntes, at drømmefangere var en lidt kikset souvenir, som man kan købe på markeder rundtomkring i verden. Men det har ændret sig med denne drømmefanger, som jeg er ret vild med. Jeg har den hængende i mit sommerhus, hvor jeg har besluttet, at den indfanger mine sommerdrømme, og især efter denne sommer er den fyldt med gode minder og drømme. Måske man skal have flere hængende?

Sværhedsgrad: Mellem
Værktøj: Blomstersaks, saks
Hjælpemidler: Metalkrans, vindseltråd
TeknikVikle

Step by step
Syrekviste fra grøftekanten, snor, fjer

  1. Klip syren i mindre stykker, og bind derefter vindsel­tråden fast på metalkransen.
  2. Læg et stykke syre på kransen, og vikl stramt fast med vindseltråden i urets retning. Læg en ny syrekvist på, og fortsæt med at vikle.
  3. Vikl flere syrekviste på, indtil du er nået hele vejen rundt. Afslut den ved at lave en løkke med vindsel­tråden, og stik så enden af tråden ind gennem løkken og stram til. Klip tråden af.
  4. På den færdige krans bindes snoren fast med en dobbelt­ knude. Vikl snoren rundt i kanten, så det begynder at danne et spind. Der skal være lige langt mellem hver snorbue.
  5. Fortsæt med at vikle snoren ind og ud mellem hinanden, indtil det perfekte spind er lavet. Bind snoren fast på kransen, og klip enden af.
  6. Afslut med at binde snor fast i tre lange stykker fra bunden af kransen. Bind derefter fjer lidt tilfældigt på snorene.

TIP
I stedet for fjer på snorene kan man også hænge alle sine minder fra stranden såsom hulsten, små grene og vilde blomster.

Denne instruktion og flere teknikker til binding af krans kan du også finde i bogen KRANS af Lars Jon, der er udgivet ved People’s Press.
Forlaget om bogen: 
Lær at forme den smukkeste krans. Florist Lars Jon afslører her sine hemmeligheder om kranse, der er et af de ældste håndværk med blomster. Kranse er ikke blot til døren, julen eller graven – men også til det flotte middagsbord, som et smykke i håret, eller når du vil hænge noget smukt på væggen. Kransens form symboliserer året, livet og det uendelige.  
Gå på opdagelse i bogens inspirerende og overraskende ideer til, hvordan du kan forme unikke kranse med blomster og naturens materialer. Du lærer enkle teknikker fx til at tørre og presse blomster samt til at binde og dekorere kranse. Og du lærer at få øje på alle de sjove og fine steder omkring os, der fortjener den smukkeste krans.