Der er virkelig ikke meget aktivitet i haven her i slutningen af oktober. Jeg fokuserer på at fjerne ukrudt i mine staudebede og lægge de sidste forårsløg. Jeg har ikke meget energi, og jeg ser faktisk frem til en pause fra havearbejde. Har du det ligesådan?


TEKST & FOTO: ULRIKA

I år har jeg lagt mange forskellige nye forårsløg i krukker. Jeg synes, det er en god måde at teste og evaluere, før jeg beslutter at bruge et større antal i mine bede, for når jeg lægger løg, lægger jeg mange af den samme slags.

 

En af årets nyheder er en mørk vibeæg med gule detaljer – Fritillaria uva-vulpis. (Foto fra Eurobulb.nl)

Jeg har valgt at lægge 60 vibeæg-løg meget tæt på hinanden i en lav og bred krukke. I krukken bruger jeg almindelig jord, vander en smule og placerer derefter krukken udendørs – men under tag for at beskytte mod vinterens fugt.

Til foråret får jeg min belønning og håber, at mine nye vibeæg vil leve op til mine forventninger.

Rigtig dejlig dag til dig,