Charlotta, der hele året har skrevet med som gæsteskribent hos HAVEFOLKET, runder i dag af med en opsamling på sit haveår i årets julehilsen.


TEKST & FOTO: CHARLOTTA

Kære havefolk

Så er år 2019 næsten slut, og et nyt år møder os med helt ubeskrevne blade. Findes der noget bedre? Det er dejligt med tid til at tænke over, hvad året har givet og taget. Jeg håber, at I alle har haft et fint år og ønsker jer en rigtig god jul.

Mit haveår har været fredeligt, men dejligt. Mere end halvdelen af året har jeg desværre ikke haft så stor mulighed for at arbejde i haven, da jeg har fået en knæprotese, som det har taget flere måneder at træne op. Men nu bagefter er jeg glad for pausen, da jeg i stedet for at arbejde i haven har oplevet den. Med alle sanser. Lyttet, følt, lugtet og virkelig haft tid til at nyde. Set ting, jeg aldrig har tænkt på – med nye øjne på en måde.

Jeg fik dog endelig min spiseplads under æbletræerne. Her er klippede kroner, som danner det smukkeste skyggespil, og i skumringen er det vidunderligt at sidde her med venner og familie. Den plads skaber gode tanker. Jeg fik også mit spejlbassin i Douglas’ hjørne, et haverum med kærlighed og nu så fuldt af liv i vandets spejlinger.

En anden betydningsfuld hændelse i mit haveår var, at jeg fik udmærkelsen Årets Uterum 2019. Prisen uddeles i Stokholm, og der oplevede jeg at træffe såvel etablerede som debuterende aktører inden for arkitektur, indretning og design. For mig som absolut amatør og helt uuddannet inden for haveverdenen føltes det ekstra dejligt. Eller, det er jeg rigtig stolt over.

Jeg fik også anledning til at træffe journalisten Lisa Ising og fotografen Gabriella Dahlman, som lavede den mest ægte og fineste reportage, jeg har været med til. Så afslappet og varmt præsenteret i magasinet Trädgårdsliv i sommer. Tak!

Og sidst men ikke mindst: Alle de nye, venlige og herlige venner, jeg har fået i mit liv takket være haven. Tak for, at vi har mødt hinanden.

Jeg slutter af med at give jer alle det inderligste julekram, jeg kan give. Sørg for at nyde julen – hver og en, hvor end I er. Men lad den være fuld af kærlighed og røde kinder.

Kram Charlotta

@inspirationordinarydays