mandag den 20. april 2015

NYT GULV I HAVERUMMET

REDAKTIONENS HAVEDAGBOG

Mandage er i de næste mange uger afsat til redaktionens beretning om, hvad der sker lige nu i vores egne haver. I dag er turen kommet til mig, Lone. Og hvis du kender mig, så vil du vide at der selvfølgelig er gang i et projekt. Når det er forår, er der nemlig næsten altid gang i et projekt i vores have, for så skal vinterens planer føres ud i livet. I hvert fald nogle af dem.

Også i år hvor jeg er gravid og ikke selv må gå til makronerne, er vi i gang. Min mand har sat alle sejl til for at indfri haveønskerne, og jeg følger nysgerrigt med og forsøger ikke at gå i vejen.

TEKST & FOTO: LONE


Og hvad er det så, at vi har gang i? Jo, vi er i gang med nye belægninger. Sidste år byggede vi en stor loungesofa, der på varme dage fyldes med madrasser og puder, og så er der ellers dømt storhygge! Men et ønske afløses ind imellem af et nyt. I sensommeren fandt jeg ud af, at det er enormt upraktisk med græs sammen med loungen. Så er det nemlig ikke særlig attraktivt at opholde sig i området med bare fødder, når der begynder at være mange timer med dug. For når græsset er vådt af morgendug, af aftendug eller er vådt fra en lille regnbyge, så kommer vi simpelthen ikke derned. Og det er en skam!

Henover vinteren har jeg så pønset på, hvad der skulle gøres og planen er blevet tegnet op.

I løbet af den forgangne uge er der blevet gravet græstørv af, og i denne weekend har vi for alvor været i gang med sand og belægninger. "Vi" er måske så meget sagt. Den mandlige del af matriklen har for alvor knoklet - jeg går for tiden mest bare til hånde! Vores to store piger har også hjulpet godt til, skal jeg være fair at nævne. Når først de kommer i sving, er de heldigvis ret gode til at hjælpe.

Fliserne, vi har valgt, er sorte fra IBF i 40x40 cm. Vi har dem i indkørslen, og det var oplagt at vælge det samme her, så vi ikke får for mange forskellige typer ind på matriklen.

Sidst på dagen lørdag var alle fliser lagt, og jeg kunne være med til at rette jorden til langs belægningerne, feje sand mv. Søndag har vi flyttet lidt inventar ind på området. Vi skal have lavet et bord på et tidspunkt, men lige nu får det lov at være sådan her - med bænken, et par behagelige stole og store krukker med figentræer. Jeg håber og tror, at der bliver en hyggelig stemning her, når figen og plataner springer ud. Og jeg får fundet mig et stort lækkert bålfad, der er til at betale.

Det samlede projekt er endnu ikke helt færdig, men nu starter arbejdsugen igen, så resten må komme på et par aftener eller i næste weekend. Vi mangler nemlig denne basse:En trappe, der fører fra loungeområdet og op til haven overfor, hvor vores overdækkede terrasse er. Tanken er, at man - når vi er færdige - kan trippe på belægninger hele vejen uden at skulle gå i græsset - så et par trædesten skal der også til. Glæder mig til, at vi bliver helt færdige!

16 kommentarer:

 1. Kunne jeg komme til at låne dine arbejdsfolk bagefter når I er helt færdige???
  Det er da en forryende masse I har nået på en weekend, det er rigtig flot. Og fordelen med de sorte fliser er vel osse de afgiver dagens varme om aftenen så det føltes lunere om fusserne.
  næstenikkemisundelige hilsner Gunvor
  ps tillykke med din søde ventetid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Gunvor :)
   Vi glæder os til august, hvor hun gerne skulle "dukke op".

   Og vedr. sjakket: Jeg lånte dig ham gerne, men jeg er ikke sikker på, at han har lyst til at blive lånt ud ;-) Han var meget lettet søndag aften, da arbejdet var ved at være færdig og det bare skulle være "almindelig arbejdsdag" igen. Nu nyder han så, at jeg går og roser arbejdet og glæder mig over ændringerne. Det er så dejligt, når der er noget nyt i haven at se på. Og ja - du har helt ret i at de "sorte" fliser giver ekstra varme. I dag var det forrygende i området og om en måned, når platanerne er sprunget ud, tager de noget af solen, så her også er skygge at finde. Vi går altså en skøn tid i møde!

   Rigtig dejlig aften til dig, Gunvor!

   Slet
 2. Du har muligvis vist og skrevet om dit loungeområde tidligere, - jeg har bare ikke set det. Når jeg læser ordet "lounge" får jeg (igen) lidt tics og nervøse trækninger... men lad nu det ligge (ja, jeg er gammeldaws...)! For når en lounge ser ud som det du viser, så er det godt nok svært at få armene ned! Hold da maule, hvor er det smart og gennemført tænkt. Sofaen (!), platantræer, figner i krukker og bålfad! Mon ikke du kan klare en B&B imens du har barsel, for så vil jeg MEGET gerne flytte ind og gå på bare tæer i loungeområdet. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da som en fantastisk idé :-) Desværre kommer jeg vist i bekneb med værelser, nu vi bliver en ekstra. Så B&B må vente, til jeg engang (måske) får et lidt større sted. Men Fru Friis - du er altså altid velkommen! også i bare tæer :-) Kaffen fejler absolut ikke noget!

   Slet
  2. ... Jeg kommer også gerne til kaffe... Hold nu op, hvor I knokler, og det bliver så fint - der er en plan og den er GOD :) Det er bestemt ikke dårligt med sådan et lounge-område.

   Slet
  3. Ulla - du er hjertens velkommen!
   Det kunne da være hyggeligt :-)

   Slet
 3. Sikke en skøn hyggekrog. Kan godt forstå at i ønskede belægning, istedet for græs. Jeg nyder at vi har en flisesti hele vejen rundt om bygningerne, så man kan komme tørskoet rundt, når græsset er fugtigt.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er nu lidt dejligt med fliser, så man kan komme tørskoet omkring :)

   Slet
 4. Det ser flot ud, det skal I nok få glæde af. Tillykke med den lille ny, der er i vente.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Lone.Først stort tillykke med de lykkelige omstændigheder.
  Og superflot lounge område i har....................og rigtig godt med de flotte fliser.
  Det bliver da sommerens ynglingsplads.
  Rigtig god solskinsdag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jette :)

   Og ja - vi håber på mange hyggelig stunder her.
   Nu kan vi bare håbe på at vi får en dejlig lun sommer :)

   Slet
 6. Hvor ser det godt ud, og ja, det at kunne komme rundt på bare fødder uden at få dug og regnbyger (og græs) med rundt, er en luksus, som næsten er en livsnødvendighed.
  Stort tillykke med den kommende prinsesse :-)
  Knus Ketty

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ketty :) Vi glæder os meget til at se den lille bettefis i virkeligheden.
   Indtil videre kan vi glæde os over fine scanninger og håber alt er, som det skal være :)
   Knus til dig!

   Slet
 7. Tillykke med de lykkelige omstændigheder - hvor er det stort! :-)
  Knus og varme tanker
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Tusind tak :-) Vi glæder os meget.
   Det sætter jo lidt en stopper for det tunge havearbejde, hvilket du kan forstille dig generer mig lidt :). Men det bliver jo hverdag igen, når denne lille pige er hos os :-)
   Hyggeligt at høre fra dig.
   Håber det går hos dig med dit nye hus.
   Kh. & god weekend!

   Slet

ANNONCE